Επίσκεψη Κικίλια στα εμβολιαστικά κέντρα της Θεσσαλονίκης: “Ανοίγει μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στη ΔΕΘ”

11-02-2021

Μια πρωτοποριακή δωρεά φορητών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας παραδόθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στα νοσοκομεία και τα εμβολιαστικά κέντρα της συμπρωτεύουσας.

Η δωρεά περιλαμβάνει συνολικά έξι φορητές ΜΕΘ, εκ των οποίων δύο παραδόθηκαν στο Γεννηματάς και δύο στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης, ενώ άλλες δύο προορίζονται για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Ο κ. Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Γεννηματάς, ανακοίνωσε ότι εντός της εβδομάδας θα ανοίξει εμβολιαστικό κέντρο μέσα στη ΔΕΘ και ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα λειτουργήσουν και επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές και κέντρα στη Θεσσαλονίκη.

Ο υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στις φορητές ΜΕΘ, οι οποίες είναι δωρεά της Stoiximan, σημείωσε ότι είναι τελευταίας τεχνολογίας, πλήρως εξοπλισμένες και έχουν το πλεονέκτημα, ανάλογα με την πίεση η οποία υπάρχει να μεταφέρονται και να ενισχύουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Κικίλιας: Επίσκεψη στα εμβολιαστικά κέντρα του ΑΧΕΠΑ και του Κ.Υ. Τούμπας

Προηγουμένως, ο κ. Κικίλιας είχε επισκεφτεί το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και το Κέντρο Υγείας Τούμπας, που είναι εμβολιαστικό κέντρο. Ο υπουργός Υγείας, σε δηλώσεις του, υπογράμμισε ότι μέχρι το Σάββατο θα έχουν διενεργηθεί σε όλη τη χώρα 500.000 εμβολιασμοί, τονίζοντας ότι ο εμβολιασμός είναι η ελπίδα και η κινητήριος δύναμη για τον κόσμο, τους πολίτες, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

«Βλέπουμε με πολύ μεγάλη ικανοποίηση να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα και εδώ και στα Κέντρα Υγείας που ήμουν πριν, στην Τούμπα και στα υπόλοιπα νοσοκομεία. Σε λίγες μέρες και στα mega centers. Ένα τέτοιο θα ανοίξει μέσα στη βδομάδα στη ΔΕΘ και έξτρα εμβολιαστικές γραμμές και εμβολιαστικά κέντρα από τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Είναι ήδη 52», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Παράλληλα τόνισε ότι όλη αυτή η τεράστια υγειονομική επιχείρηση, που είναι πρωτόγνωρη για τη χώρα μας και για όλο τον κόσμο, γίνεται στην Ελλάδα με πολύ μεγάλη επιτυχία και ότι καθώς θα έρχονται περισσότερα εμβόλια, προφανώς θα αυξάνονται ακόμη περισσότερο και οι ροές.

Κατά τη διάρκεια της παράδοσης της δωρεάς εργαζόμενοι του νοσοκομείου Γεννηματάς πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας ζητώντας προσλήψεις προσωπικού.

Δείτε στιγμιότυπα από την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στη Θεσσαλονίκη: