Πρόταση των ειδικών για lockdown σε Αχαΐα και Εύβοια

lockdown
12-02-2021

Την πρόταση να μπουν σε καθεστώς αυστηρών περιοριστικών μέτρων, τύπου lockdown Αττικής, αποφάσισαν να εισηγηθούν οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι και επιδημιολόγοι μετά από συνεδρίασή τους το πρωί.

Υποψήφιες για lockdown είναι και άλλες περιοχές, όπως το Ρέθυμνο και η Χαλκιδική, ωστόσο η Θεσσαλονίκη που τέθηκε στο επίκεντρο των επιστημονικών συζητήσεων φαίνεται να “γλιτώνει” για ακόμη μία εβδομάδα το “λουκέτο”

Σύμφωνα με πληροφορίες του healthview.gr, μερίδα των επιστημόνων πρότειναν να ληφθούν άμεσα περιοριστικά μέτρα στην συμπρωτεύουσα, για να μην δημιουργηθούν καταστάσεις, όπως αυτές που έζησαν οι κάτοικοι τον προηγούμενο Νοέμβριο. Είναι γεγονός ότι σημειώνεται άνοδος του αριθμού των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο το σύστημα υγείας δεν έχει μέχρι στιγμής μεγάλη επιβάρυνση.

Η δεύτερη άποψη, η οποία μέχρι στιγμής επικρατεί αναφέρει να μην υπάρξει βιασύνη, καθώς δεν αντέχει δεύτερο “κλείδωμα” η πόλη τόσο σύντομα και το ΕΣΥ έχει ακόμη περιθώρια. Η κατάσταση της Θεσσαλονίκης θα επαναξιολογηθεί σε μία εβδομάδα.