Εμβολιασμοί: Ξεκινούν σήμερα για τους 60-64 ετών με εμβόλιο της AstraZeneca και τους 74-79 ετών με της Ρfizer/BioNTech

15-02-2021

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο πολίτες έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού, καθώς σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εκστρατεία εμβολιασμού στη χώρα μας. Σήμερα, ξεκινούν τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca 200.000 πολίτες ηλικίας από 60-64 ετών και οι πολίτες ηλικίας 74 εως 79 ετών με τo εμβόλιo της Ρfizer/BioNTech.

Παράλληλα, «ενεργοποιούνται» τα δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι το τέλος Μαρτίου να έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 1.700.000 εμβολιασμοί. Προτεραιότητα μάλιστα στον εμβολιασμό θα δοθεί στους πολίτες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Νέο σποτ

Την ίδια στιγμή, η πολιτεία «τρέχει» νέα εκστρατεία για την προώθηση των εμβολιασμών. «Το ραντεβού για εμβολιασμό είναι ραντεβού ζωής. Νοιαζόμαστε, προστατευόμαστε, εμβολιαζόμαστε», αναφέρει το σποτ, με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Κωνσταντίνου και την Μάρω Κοντού. Πενήντα έξι χρόνια μετά από την ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα», ο Αντωνάκης στο ραντεβού του με την κυρία Ελένη, φεύγει με τη… μάσκα του – και όχι με το καπελάκι του- λόγω κορονοϊού. Και οι δύο τους κατευθύνονται στο νέο εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι προκειμένου να εμβολιαστούν ώστε την επόμενη φορά που θα συναντηθούν να μπορούν να αγκαλιαστούν, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Κοντού.

O Νίκος Χαρδαλιάς με ανάρτησή του στο Τwitter ευχαριστεί τον «Αντωνάκη» μας και την «Ελενίτσα» μας. «Το εμβόλιο είναι δικαίωμα και προνόμιο μαζί. Ένα διαβατήριο για να ανακτήσουμε ξανά την ελευθερία μας αλλά κυρίως την κοινή μας ζωή που τόσο έχουμε στερηθεί. Θερμές ευχαριστίες στον «Αντωνάκη» μας Γιώργο Κωνσταντίνου και την «Ελενίτσα» μας Μάρω Κοντού. Ζέσταναν τις καρδιές μας».