Κορονοϊός: Στα 281 τα νέα μεταλλαγμένα κρούσματα στην Ελλάδα

τεστ
18-02-2021

Στα 779 έφτασαν τα συνολικά ,μεταλλαγμένα κρούσματα στη χώρα μας, με τα 281 από αυτά να εντοπίζονται κατά το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα από 7 Ιανουαρίου, έως τις 9 Φεβρουαρίου σε διάφορες περιοχές της χώρας. Τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν συγκεκριμένα στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης και Αττικής και τις ΠΕ Ιωαννίνων, Θάσου, Θεσπρωτίας, Λευκάδας, Κέρκυρας, Αιτωλοακαρνανίας, και Βοιωτίας.

Από τα 779 κρούσματα συνολικά, τα 764 είναι θετικά στη μετάλλαξη της Μεγάλης Βρετανίας και τα 15 στη μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής, όπως αναφέρει το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 και ο ΕΟΔΥ. Τα 15 θετικά για την παρουσία της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης κρούσματα, είναι όλα εγχώρια.

Τι ανέδειξαν οι νέοι έλεγχοι

Από τον πρόσφατο έλεγχο αναδείχθηκαν συνολικά 281 στελέχη με μεταλλάξεις ειδικού ενδιαφέροντος (variants of concern). Από τα 281 στελέχη, τα 269 βρέθηκαν με τη μετάλλαξη της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ 8 στελέχη βρέθηκαν με τη μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής.

Από αυτά τα15 συνολικά μεταλλαγμένα δείγματα της Νότιας Αφρικής, τα 11 προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, τα 2 από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και 2 από την Περιφερειακή Ενότητα του Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Μεταλλαγμένα κρούσματα ανά Περιφερειακή Ενότητα