Οι Έλληνες κάνουν περισσότερο σεξ μέσα στην κρίση

26-12-2016
Μπορεί να έχουν οικονομικά προβλήματα, να έχουν δει τα εισοδήματα τους να πέφτουν και να έχουν το άγχος της αβεβαιότητας για το αύριο. Οι Έλληνες όμως φαίνεται να έχουν βρει τον δικό τους τρόπο να αντιμετωπίζουν την οικονομική κρίση αφού σύμφωνα με έρευνα εδώ και κάποιο καιρό κάνουν περισσότερο σεξ.
 
Ερευνητές του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών έκαναν δημοσκόπηση στην οποία πήραν μέρος 600 άνδρες, ηλικίας 25 έως 64 ετών.
 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, οι άντρες κάθε ηλικίας στη χώρα μας κάνουν τον τελευταίο καιρό έως και 35% περισσότερο σεξ. Τα ευρήματα αυτά φυσικά εντυπωσίασαν τους ειδικούς που περίμεναν πως τα οικονομικά προβλήματα θα είχαν “ρίξει” τους Έλληνες εν μέσω οικονομικής κρίσης.
 
Συγκεκριμένα, οι νεαροί άνδρες, ηλικίας από 18 έως 34 ετών που έχουν πληγεί περισσότερο από τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης ανέφεραν πως το τελευταίο τετράμηνο έχουν αυξήσει κατά 35% τη συχνότητα των ερωτικών επαφών τους.
Το αντίστοιχο ποσοστό αύξησης στις ηλικίες 35-54 ετών είναι 30% και στις ηλικίες άνω των 54 ετών φτάνει το 27%.
 
Σύμφωνα με τους ειδικούς του Ινστιτούτου υπάρχουν ορισμένες εξηγήσεις για αυτό το φαινόμενο. Η πρώτη είναι πως σε καταστάσεις έντονου άγχους, παράγονται από τον ανθρώπινο οργανισμό ευφορικές ουσίες ως αντίδοτο της κατάθλιψης, οι οποίες αυξάνουν και την σεξουαλική επιθυμία και δραστηριότητα.
Η δεύτερη εξήγηση είναι πως σε περιόδους ακραίων κοινωνικών συνθηκών ο άνθρωπος επιτρέπει πιο εύκολα να επικρατήσουν στον ψυχισμό του πιο άγρια ένστικτα, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται το σεξουαλικό.
 
Όπως είπε ο ο πρόεδρος του Ινστιτούτου δρ Κώστας Κωνσταντινίδης «η σεξουαλική μας φύση καταπιέζεται στον πολιτισμό και τις συμβάσεις του. Αντίθετα οι συνθήκες όπου ο πολιτισμός μοιάζει να είναι εχθρικός για την επιβίωσή μας, μας αναγκάζουν να ξαναθυμηθούμε τα ανιδιοτελή και ισχυρά μας ένστικτα» και προσέθεσε πως «θέλω να ζήσω, άρα θέλω να κάνω έρωτα. Ο έρωτας είναι το μοναδικό αντίδοτο όταν όλα γύρω μοιάζουν μαύρα και απαισιόδοξα. Ακόμα και για το θάνατο».