Γιατί δεν πρέπει να κάνουμε την ανάγκη μας στην πισίνα

26-12-2016
Όλοι ξέρουμε πως δεν είναι σωστό να κάνουμε την ανάγκη μας στην πισίνα. Κι αυτό γιατί κινδυνεύουμε να γίνουμε αντιληπτοί από τους άλλους και να γίνουμε ρεζίλι. Τώρα όμως, έρευνα Αμερικανών επιστημόνων αναδεικνύει κι έναν ακόμα λόγο για τον οποίο δεν πρέπει να το κάνουμε. Αυτή τη φορά λόγο υγείας. Λένε πως η ούρηση στο χλώριο μπορεί να κάνει κακό.
 
Ερευνητές από το Water Quality & Health Council στο Denver του Colorado έκαναν έρευνες για να διαπιστώσουν τι πραγματικά ισχύει για την ούρηση και τις πισίνες.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως το 55% όσων συμμετείχαν στην έρευνα, παραδέχτηκε πως έχει ουρήσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του σε πισίνα.
Τα ευρήματα όμως των ειδικών δείχνουν πως κάτι τέτοιο δεν είναι μόνο αηδιαστικό αλλά και ανθυγιεινό.
 
Όπως εξήγησε στο USNews ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Tom Lachocki η αλληλεπίδραση μεταξύ της αμμωνίας στα ούρα και του χλωρίου στην πισίνα σχηματίζει μια χημική ουσία που ονομάζεται χλωραμίνη. Αυτή γίνεται λιγότερο αποτελεσματική στην εξόντωση των βακτηρίων από το χλώριο με αποτέλεσμα να γινόμαστε περισσότερο ευάλωτοι σε ασθένειες και μικρόβια που μεταφέρονται με το νερό.
 
Σύμφωνα με τον Δρ, Lachocki, είναι επίσης επικίνδυνο να κολυμπούμε σε πισίνα με χλώριο όταν έχουμε διάρροια. Κι αυτό γιατί το Cryptosporidium, το μικρόβιο που προκαλεί διάρροια και βρίσκεται στα κόπρανα κάποιου που έχει μολυνθεί, αντέχει στο χλώριο και δεν εξουδετερώνεται με αποτέλεσμα να μπορεί να μεταφερθεί στον επόμενο που θα πει στην πισίνα.