«Επιστράτευση» γιατρών: επιδόθηκαν τα φύλλα πορείας – «παρουσιάζονται» σήμερα σε νοσοκομεία της Αττικής

23-03-2021

Στη «μάχη» του ΕΣΥ κατά της πανδημίας, μπαίνουν σήμερα οι 206 ιδιώτες γιατροί, παθολόγοι, γενικοί γιατροί, πνευμονολόγοι. Την διαδικασία «επιστράτευσης» ενεργοποίησε χθες το υπουργείο Υγείας και διεκπεραίωνε έως αργά χθες το βράδυ η Ελληνική Αστυνομία.

Οι γιατροί οι οποίοι έλαβαν το έγγραφο επίταξης πρέπει να παρουσιαστούν σήμερα το πρωί στα νοσοκομεία της Αττικής, της 1ης ή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Οι περισσότεροι έχουν κληθεί να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν στα covid – νοσοκομεία. Πρόκεται, αρχικά, για τα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Ερυθρός Σταυρός (από σήμερα είναι αποκλειστικά covid), Ιπποκράτειο, Θριάσιο, Αττικόν, Τζάνειο, Αγία Όλγα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους 206 γιατρούς ένας μικρός αριθμός έχει ήδη αρνηθεί για σοβαρούς λόγους υγείας. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ιατρού στον Πειραιά ο οποίος έχει σοβαρά προβλήματα κινητικότητας. Επίσης, έχουν καταγραφεί περιπτώσεις όπου οι γιατροί που έχουν κληθεί, διαμένουν στο άλλο άκρο της Αττικής σε σχέση με το νοσοκομείο που τους ανακοινώθηκε. Για τα θέματα αυτά έχουν ενημερωθεί οι Ιατρικοί Συλλόγοι και αναμένεται εντός των επόμενων ωρών να αποσταλλούν νέα φύλλα πορείας.

Στο μεταξύ, οι ιδιώτες γιατροί που ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις του υπουργείου Υγείας και των Ιατρικών Συλλόγων της Αττικής, μέχρι χθες ήταν 61. Αλλά και σε αυτές τις περιπτώσεις καταγράφηκαν προβλήματα στη διαδικασία. Γιατρός – πνευμονολόγος που επικοινώνησε με το Healthview.gr, ανέφερε ότι ο ίδιος ανταποκρίθηκε αμέσως στην έκκληση. Ωστόσο μόλις το περασμένο Σάββατο τον καλέσανε από το υπουργείο. Στην τηλεφωνική επικοινωνία η μοναδική πληροφορία που δόθηκε ήταν το όνομα του νοσοκομείου. «Δεν μου έδωσαν κανένα στοιχείο, σε ποιον θα απευθυνθώ, με ποιον θα μιλήσω, ούτε έναν αριθμό τηλεφώνου για να επικοινωνήσω ο ίδιος» ανέφερε ο γιατρός. Ο ίδιος τελικά δεν… εμφανίστηκε χθες στο νοσοκομείο και κανείς δεν τον αναζήτησε…