Λεφτά: Πόσο βρώμικα είναι τα κέρματα και τα χαρτονομίσματα

άντρας που πιάνει λεφτά
23-03-2021

Τα λεφτά μπορούν να είναι εξαιρετικά βρώμικα. Κι αυτό γιατί αλλάζουν συνέχεια χέρια περνώντας ακόμα κι απο δεκάδες χέρια καθημερινά. Είναι επίσης ίσως τα μοναδικά αντικείμενα που αγγίζουμε και καθαρίζονται ποτέ.

Εκατοντάδες μικρόβια και βακτήρια ζουν στις επιφάνειες τους και μάλιστα πολλά από αυτά είναι άκρως επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με αμερικανική έρευνα βρέθηκε ότι στο 18% των κερμάτων και στο 7% των χαρτονομισμάτων που εξετάστηκαν, βρέθηκε σταφυλόκοκκος.

Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού να μας έχει κάνει πιο σχολαστικούς με την καθαριότητα των αντικειμένων με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή, όμως τα μετρητά είναι σχεδόν αδύνατον να τα απολυμάνουμε. Γι’αυτό και το καλό πλύσιμο των χεριών κάθε φορά αγγίζουμε χρήματα, είναι μοναδική ασπίδα του οργανισμού μας από κάθε λογής παθογόνο μικροοργανισμό.
Εξίσου αποτελεσματικό μέσο προφύλαξης βέβαια είναι και η αποφυγή χρήσης μετρητών. Οι κάρτες και το κινητό μας δεν προσφέρουν μόνο ευκολία στις συναλλαγές, αλλά κάνουν και καλό στην υγεία μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Τα λεφτά μπορούν να φέρουν την ευτυχία;