Pfizer: Επισπεύδει την παράδοση 50 εκατομμυρίων δόσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση

14-04-2021

 Eπισπεύδεται η παράδοση 50.000.000 δόσεων εμβολίων της Pfizer/ΒιοΝtech όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η είδηση έρχεται να δώσει ελπίδες στην Ευρώπη, μετά τις ανησυχητικές ανακοινώσεις για παύση των εμβολιασμών στις ΗΠΑ με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, εξαιτίας εμφάνισης θρόμβων.

Η εταιρεία Pfizer θα παρέδιδε τα εν λόγω εμβόλια το τέταρτο τρίμηνο, όμως θα παραληφθούν από την ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο (το οποίο ξεκίνησε τον Απρίλιο), σημείωσε η φον ντερ Λάιεν.  Επιπροσθέτως υπογράμμισε ότι σήμερα οι εμβολιασμοί στην ΕΕ έφτασαν τα 100.000.000.

Γερμανία: “Δεν είναι μόνιμο πλήγμα η προληπτική παύση εμβολιασμών στις ΗΠΑ”

Την ίδια στιγμή, ο αρμόδιος για θέματα Υγείας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και λοιμωξιολόγος Κάρλ Λάουτερμπαχ εκτιμά ότι -παρά την προληπτική αναστολή των εμβολιασμών με το εμβολίου της Johnson & Johnson στις ΗΠΑ και την καθυστέρηση της έναρξη της αποστολής του σκευάσματος στην Ευρώπη- θα χορηγηθεί σύντομα στη Γερμανία.

«Δεν νομίζω ότι αποτελεί μόνιμο πλήγμα το προληπτικό μέτρο για το εμβόλιο της Johnson & Johnsonστις στις ΗΠΑ. Οι θρομβοεμβολές ήταν αναμενόμενες και στην περίπτωση του εμβολίου της εταιρείας αυτής. Οι επιπλοκές είναι τόσο σπάνιες, ώστε η χορήγηση του εμβολίου θα ξαναρχίσει μετά από λίγο στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός και στην Ευρώπη. Και στο σημείο αυτό, θα πρέπει πιθανώς να ξανασκεφτούμε αν θα χρησιμοποιήσουμε το εμβόλιο και σε άτομα άνω των 60 ετών», δήλωσε σήμερα στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk) ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός και καθηγητής της λοιμωξιολογίας.

Johnson & Johnson: Αναβολή των αποστολών εμβολίων στην Ευρώπη

Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Johnson & Johnson ανέβαλε την κυκλοφορία του φαρμάκου στην Ευρώπη την Τρίτη λόγω αναφορών για θρομβοεμβολές μετά τον εμβολιασμό. Οι αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν προηγουμένως συστήσει προσωρινή αναστολή των εμβολιασμών στη χώρα αφού καταγράφηκαν έξι τέτοιες περιπτώσεις.