Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: Συνεδριάζουν σήμερα – Οι εισηγήσεις για το Πάσχα, μετακινήσεις και εκκλησίες

Μένουμε σπίτι το Πάσχα
21-04-2021

Συνεδριάζουν σήμερα οι Λοιμωξιολόγοι προκειμένου να εισηγηθούν στην κυβέρνηση τα μέτρα για το Πάσχα όσον αφορά στις μετακινήσεις και στις εκκλησίες. Στη συνέχεια, σήμερα ή αύριο, θα ακολουθήσουν οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για το χρονοδιάγραμμα των μέτρων.

Οι κρίσιμοι δείκτες της πανδημίας πάντως δεν φαίνεται να επιτρέπουν καμία χαλάρωση μέτρων με τους ειδικούς να έχουν ήδη τοποθετηθεί αρνητικά σε πιθανή άρση του lockdown. Η πίεση στα νοσοκομεία παραμένει και ο αριθμός των διασωληνωμένων σπάει κάθε μέρα και ένα ρεκόρ. Υψηλός παραμένει και ο αριθμός των κρουσμάτων ενώ συναγερμός έχει σημάνει στην Αττική για την εκρίναξη του ιικού φορτίου στα λύματα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να ρισκάρουμε μία μεγάλη έξοδο για το Πάσχα με την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί.  Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως μια μαζική μετακίνηση από την Αθήνα σε άλλες περιοχές μπορεί να τις επιβάρυνε. Παράλληλα, είπε πως «προσβλέπουμε σε ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι.»

Επίσης, ανέφερε ότι θα υπάρχουν έλεγχοι για τις μετακινήσεις. Η Ανάσταση θα γίνει στις 9 το βράδυ και το πιο ασφαλές θα είναι να μαζευτούν μέχρι δύο οικογένειες σε κάθε σπίτι.

Όσον αφορά το άνοιγμα των άλλων δραστηριοτήτων, η κα Πελώνη επεσήμανε πως στόχος είναι με ασφάλεια να ανοίγουν οι δραστηριότητες, ενώ είπε ότι περί τα μέσα Μαΐου προσανατολίζεται το άνοιγμα του τουρισμού με πρωτοκόλλα. Συγκεκριμένα, ως ορίζοντα έθεσε την 14η Μαΐου.

Για το άνοιγμα της εστίασης είπε ότι η κυβέρνηση ήδη είναι σε συζητήσεις και προσανατολίζεται στο άνοιγμά της μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Σημαντικό εργαλείο είναι τα self test, υπογράμμισε. Επίσης, 10 Μαΐου θα ανοίξουν τα δημοτικά και τα γυμνάσια.