Εμβολιασμός: «Ανοίγουν» τα ραντεβού για τους 45 – 49 ετών –Εμβολιασμοί και στο σπίτι από 15 Μαΐου

30-04-2021

«Ανοίγουν» αύριο Μεγάλο Σάββατο – πιθανόν και σήμερα αργά το απόγευμα – τα ραντεβού για εμβολιασμό κατά covid-19 στις ηλικίες 45 – 49 ετών. Συνολικά οι εμβολιασμοί έχουν ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια, από τους οποίους περισσότερα από 2 εκατομμύρια αφορούν στην πρώτη δόση.

Οι εμβολιαστικές γραμμές έχουν αυξηθεί και στόχος της κυβέρνησης είναι να φθάσουμε τους 100.000 εμβολιασμούς ημερησίως από περίπου 66.000 που είναι σήμερα. Aπό την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 5 Μαΐου θα είναι διαθέσιμες περισσότερες ημερομηνίες ραντεβού, καθώς θα λειτουργούν 1.500 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα

Ο στόχος αναμένεται να επιτευχθεί καθώς η ανταπόκριση των πολιτών στο εμβολιαστικό πρόγραμμα είναι πολύ μεγάλη. Ενδεικτικό είναι πως «στην κατηγορία 30-39 από την Τρίτη έχουμε σχεδόν 120.000 οι οποίοι έχουν εγγραφεί και 12.000 έχουν ήδη εμβολιαστεί. Στην πλατφόρμα 40-44, 43.710 έχουν κλείσει ραντεβού από  το βράδυ που άνοιξε η πλατφόρμα και έχουν ήδη εμβολιαστεί -και αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό- περισσότεροι από 500», δήλωσε χθες ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών, η πλατφόρμα για ραντεβού για τις ηλικίςς 45-49 ετών ανοίγει αύριο. Αυτή η ηλικιακή ομάδα θα έχει πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια. Σημειώνεται ότι από 5 Μαϊου στο πρόγραμμα εμβολιασμού θα ενταχθεί και το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Μέσα στον Μάιο θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τους 18 ετών έως 30 ετών. Σύμφωνα μάλιστα με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη – μίλησε στον ΣΚΑΪ – άμεσα θα αρχίσει και ο εμβολιασμός στο σπίτι για άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και υπερήλικες. Όπως είπε για αυτές τις περιπτώσεις θα επιλεχθεί το μονοδοσικό εμβόλιο, της Johnson&Johnson.