Εμβολιασμοί: Ξεπέρασαν τα 3 εκατ. δόσεις –  Έρχεται εμβόλιο και για τα παιδιά ηλικίας 12- 15 ετών

04-05-2021

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα μας. Ήδη έχουν εμβολιαστεί 3.136.791 πολίτες, από τους οποίους σχεδόν 1.000.000 πλήρως. Τα ραντεβού για το επόμενο διάστημα κλείνονται συνεχώς και από αύριο Τετάρτη στο πρόγραμμα θα ενταχθεί και το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson. Σύμφωνα με τα στοιχεία, εμβολιάζονται τώρα:

Πολίτες άνω των 30 ετών.

Πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου.

Εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

Εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

Παράλληλα, χθες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την αξιολόγηση της χρήσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στις ηλικίες 12-15 ετών. Αλλά και οι φαρμακευτικές Moderna και Johnson&Johnson προχωρούν σε κλινικές δοκιμές των εμβολίων τους σε παιδιά ηλικίας 12 έως 18 ετών.

Σημειώνεται ότι Pfizer και Moderna έχουν αρχίσει κλινικές δοκιμές σε παιδιά 6 μηνών έως 11 ετών. Και οι δύο έχουν δηλώσει ότι ελπίζουν να κατορθώσουν να εμβολιάσουν κατά της Covid-19 παιδιά κάτω των 11 ετών το συντομότερο στις αρχές του 2022.

Στο μεταξύ, ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) είναι έτοιμος να εγκρίνει αρχές της επόμενης εβδομάδας την χρήση στις ηλικίες 12-15 ετών του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19. Το εμβόλιο έχει ήδη εγκριθεί στις ΗΠΑ για χορήγηση σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής, που ανακοίνωσε η φαρμακοβιομηχανία τον Μάρτιο, το εμβόλιο είναι: ασφαλές, αποτελεσματικό. Επιπρόσθετα, προκάλεσε ισχυρή απόκριση αντισωμάτων σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών.

Βεβαίωση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού COVID-19

Μετά τον εμβολιασμό κατά covid19 μπορείτε να λάβετε βεβαίωση. Η βεβαίωση μπορεί να εκδοθεί την επόμενη ημέρα από αυτή που κάνατε την τελευταία δόση εμβολιασμού, ανάλογα με το είδος του εμβολίου. Θα χρειαστείτε:

Τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.

Τον ΑΜΚΑ.

H βεβαίωση που θα εκδώσετε έχει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα. Εναλλακτικά, κλείστε ψηφιακό ραντεβού στο myKEPlive για να εξυπηρετηθείτε από υπάλληλο των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) μέσω τηλεδιάσκεψης.