Ξεκίνησαν οι δοκιμές του ισραηλινού εισπνεόμενου φαρμάκου κατά της Covid-19 σε “Αττικόν” και “Σωτηρία”

05-05-2021

Από σήμερα, Τετάρτη (5/5), ξεκινά η χορήγηση του ισραηλινού εισπνεόμενου φαρμάκου κατά της Covid-19 στο πλαίσιο κλινικής μελέτης στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Αττικόν».  Το φάρμακο θα χορηγηθεί συνολικά σε 90 ασθενείς ήπιων ή μέτριων συμπτωμάτων, ηλικίας από 18 έως 80 ετών και σε δύο διαφορετικές δοσολογίες.

“Τεχνολογικά προηγμένο φάρμακο” χαρακτήρισε την ισραηλινή ανακάλυψη, η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στο MEGA το πρωί της Τετάρτης (5/5).

“Είναι τεχνολογικά ένα προηγμένο φάρμακο. Δίνεται για πέντε μέρες. Θέλουμε να δούμε πόσο πιο γρήγορα γίνονται καλά όσοι το λαμβάνουν, πόσο λιγότερο οδηγούνται σε διασωλήνωση” δήλωσε συγκεκριμένα.

“Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι κάθε φορά που υπάρχει ένα νέο φάρμακο”, πρόσθεσε, “όμως δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε και να λέμε ότι πρέπει να το πάρουν όλοι. Πρέπει να δοκιμαστεί πόσο ασφαλές και αποδοτικό είναι. Είναι πολύ σημαντικό που έχουμε ένα φάρμακο έναντι της φλεγμονής», τόνισε η κ. Γκάγκα.

Η ίδια υποστήριξε, επίσης, ότι ελάχιστοι εμβολιασμένοι νοσηλεύονται με κορονοϊό, τονίζοντας την ανάγκη να προχωρήσει η επιχείρηση του εμβολιασμού.