Θρόμβοι: Αυτές είναι οι τροφές που τους προλαμβάνουν

γραφικό που δείχνει πως είναι η θρόμβωση και οι θρόμβοι
25-05-2021

Οι θρόμβοι είναι συμπαγείς μάζες αίματος που σχηματίζονται στα αιμοφόρα αγγεία. Εάν αποσπαστούν από αυτά, είναι πιθανό να κατευθυνθούν στους πνεύμονες και να προκληθεί πνευμονική εμβολή. Αυτό βέβαια μπορείτε να το αποφύγετε με την κατάλληλη διατροφή.

5 τροφές που εμποδίζουν από το να σχηματιστούν θρόμβοι

  • Το πιπέρι Καγιέν είναι πλούσιο σε σαλικυλικό οξύ, το οποίο έχει αναλγητική, αντιπυρετική και αντιφλεγμονώδη δράση.
  • Ψάρια που είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά, όπως είναι ο σολομός, ο τόνος και η πέστροφα, μειώνουν τα επίπεδα κακής χοληστερόλης στο αίμα και προλαμβάνουν να σχηματισμούν θρόμβοι.
  • Η κανέλα έχει πλούσια αντιοξειδωτική δράση, μειώνει τη φλεγμονή και τον κίνδυνο καρδιοπάθειας. Η μακροπρόθεσμη κατανάλωσή της ωστόσο, είναι πιθανό να προκαλέσει βλάβη στο συκώτι.
  • Το κόκκινο κρασί είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και πολυφαινόλες, που προλαμβάνουν τον σχηματισμό θρόμβων και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.
  • Το τζίντζερ μειώνει τα επίπεδα φλεγμονής και χαλαρώνει τους μυς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Οι πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή αυξάνουν τον κίνδυνο θρόμβωσης