Πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια από σήμερα για τους 35-39 ετών. Ποιοι ακολουθούν – Στο «τραπέζι» ο  εμβολιασμός των εφήβων

26-05-2021

Άνοιξε η πλατφόρμα των εμβολιασμών για ραντεβού με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, για τις ηλικίες 35-39 ετών. Έτσι από σήμερα η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα έχει πρόσβαση και στα 4 εμβόλια: Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson. Η αμέσως επόμενη ηλικιακή ομάδα που ακολουθεί είναι η 30 – 34 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι τώρα εμβολιάζονται οι πολίτες άνω των 30 ετών, πολίτες άνω των 18 ετών που κατοικούν σε νησιά, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η εμβολιαστική κάλυψη στα νησιά βελτιώνεται μέρα με την ημέρα. Ενδεικτικά στη Σαντορίνη η εμβολιαστική κάλυψη από το 11% ξέπερασε το 25% και στη Σύρος από το 12% στο 23%. Για την εβδομάδα που διανύουμε στα 19 νησιά η συντριπτική πλειοψηφία των ραντεβού ξεπερνάει το 90%.

Εμβολιασμός σε παιδιά άνω των 12

Στο ζήτημα του εμβολιασμού των παιδιών κάτω των 18 ετών με το εμβόλιο κατά του covid 19 αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια δηλώσεων σε δημοσιογράφους για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής. Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως θα υπάρξει συζήτηση για τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών.

«Είναι πολύ θετικό ότι πια περισσότερα του ενός εμβόλια εγκρίνονται και για νεότερες ηλικίες. Γεγονός που μας δίνει την δυνατότητα να συζητήσουμε και να εξετάσουμε τον εμβολιασμό των παιδιών, άνω των 12. Από τη στιγμή που εγκριθούν τα εμβόλια αυτά από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων θα δώσει μία νέα δυναμική στη διαδικασία του εμβολιασμού».