νεαρή κοπέλα που την έχει πάρει ο ύπνος

Ύπνος: Το φυστικοβούτηρο θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς πιο εύκολα

Το φυστικοβούτηρο για πολλούς είναι το τέλειο γλύκισμα για να βάλουν στο ψωμί τους. Δεν είναι όμως μπόνο η γεύση. Έρευνες δείχνoυν τώρα πως το βουστικοβούτηρο μπορεί να μας βοηθήσει να μας πάρει ο ύπνος πιο εύκολα.

Το φυστικοβούτηρο και ο ύπνος

Εάν αντιμετωπίζεις προβλήματα αϋπνίας, μια είναι η λύση και όχι, δεν είναι αυτή που φαντάζεσαι. Δεν θα σου πούμε να κατευθυνθείς στο ντουλάπι με τα φάρμακά αλλά κάνε μια στάση πρώτα στην κουζίνα σου.

Ορισμένα τρόφιμα μπορούν να σε βοηθήσουν να κοιμηθείς καλύτερα – και ευτυχώς για όλους όσους αγαπούν το φιστίκι- το φυστικοβούτυρο είναι ένα από αυτά. Γιατί; Τα φιστίκια περιέχουν τρυπτοφάνη, το ίδιο αμινοξύ που υπάρχει στις γαλοπούλες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια μικρή κουταλιά φυστικοβούτυρο στο ψωμί σου είναι το τέλειο σνακ πριν τον ύπνο. Ο εγκέφαλος στην πραγματικότητα μετατρέπει την τρυπτοφάνη σε μελατονίνη – την οποία μπορούμε να βρούμε σε πολλά συμπληρώματα διατροφής που σκοπό έχουν να σε βοηθήσουν να κοιμηθείς – καθώς και σε σεροτονίνη.

Για να έχεις τη μέγιστη επίδραση της τρυπτοφάνης στο φυστικοβούτυρο, αναζητήσε ένα παραδοσιακό φυστικοβούτυρο χωρίς προσμίξεις άλλων συνθετικών. Αυτό συμβαίνει επειδή οι υδατάνθρακες καθιστούν την τρυπτοφάνη πιο εύκολα διαθέσιμη στον εγκέφαλο. Μπορείς να επιλέξεις ψωμί ολικής αλέσεως και μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη για ένα υγιεινό σνακ πριν από τον ύπνο.

Η κατανάλωση φυστικοβούτυρου πριν πέσεις στο κρεβάτι βοηθά στην αποκατάσταση των μυών σου

Άλλος ένας εξαιρετικός λόγος για να εντάξεις το φυστικοβούτυρο στην καθημερινή σου συνήθεια πριν τον ύπνο. Η πρωτεΐνη που περιέχει βοηθά στην αποκατάσταση των μυών σου. Υπάρχουν πολλά θρεπτικά συστατικά σε αυτό το βούτυρο που αναζωογονούν τους μύες και αποτρέπουν τη διάσπασή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ύπνος: Πως να κοιμηθείτε εάν πονάει η μέση σας

In this article