δωμάτιο σε νοσοκομείο με ασθενείς που τους έχει χτυπήσει ο κορωνοϊός

Κορονοϊός: Αυξημένο ποσοστό θανάτων εμφανίζει η ΜΕΘ Covid-19 του νοσοκομείου Αγρινίου – Τι λέει η 6η ΥΠΕ

Κρίσιμα ερωτήματα διατυπώνει ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας απευθυνόμενος με ανακοίνωσή του προς τον διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) κορονοϊού του οποίου, εμφανίζει αυξημένα ποσοστά θνητότητας, σύμφωνα με παραδοχή της ίδιας της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ.

Σε ανακοίνωσή της η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, διατυπώνει καυτά ερωτήματα μέσω των οποίων ζητά εξηγήσεις από τον διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου για τα πεπραγμένα του. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι πιθανότατα να υπήρξαν πολλές παραλείψεις από την διοίκηση του νοσοκομείου, για τις οποίες δεν ενημέρωσε ως όφειλε!

Το συγκεκριμένο θέμα αναδείχθηκε την Παρασκευή 21 Μαΐου, κατά την επίσκεψη στην 6 η Υγειονομική Περιφέρεια κλιμακίου υπό τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου, οπότε και ζητήθηκαν από το Διοικητή του ΓΝ Αγρινίου Ανδρέα
Τσώλη οι απαραίτητες διευκρινίσεις σε σχέση με τις ενέργειες που όφειλε να κάνει η Διοίκηση του Νοσοκομείου.

«Στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που πραγματοποιούν κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Υπηρεσιών Υγείας και του ΟΔΙΠΥ στα Νοσοκομεία όλης της χώρας, διαπιστώθηκε αυξημένο ποσοστό θνητότητας στη ΜΕΘ-COVID του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, που σε καμία περίπτωση δεν είναι 100% όπως εσφαλμένα αναφέρεται σε δημοσιεύματα», αναφέρει η ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ.

Από τον κ. Τσώλη, όπως αναφέρεται, ζητήθηκε να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Γιατί το ΓΝ Αγρινίου δεν ενημέρωσε την ΥΠΕ σε σχέση με την αυξημένη θνητότητα στη ΜΕΘ-COVID, όπως αποκαλύφθηκε στην επίσκεψη του κλιμακίου του Υπουργείου Υγείας;

2. Έθεσε το θέμα ως όφειλε στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου;

3. Γιατί δεν ζήτησε εγκαίρως τη συνδρομή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας;

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου δεν απάντησε στα ερωτήματα, αλλά ούτε σε σχετικό έγγραφο που του απέστειλε στις 28 Μαΐου ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης».

Και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ καταλήγει: «Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας διερευνούν ήδη μέσω των αρμόδιων κλιμακίων τις όποιες διοικητικές παραλείψεις. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν επιτρέπεται σε κανέναν να ακυρώσει ή να αμφισβητήσει την τιτάνια προσπάθεια που με αυτοθυσία καταβάλλουν οι υγειονομικοί μας, τόσο στο Αγρίνιο όσο και σε κάθε μονάδα Υγείας της χώρας».

In this article