προϊόντα για σωστή διατροφή και για υπογλυκαιμία

Διατροφή: Πέντε τρόφιμα που αποθηκεύουμε λάθος

Η διατροφή χρειάζεται τα κατάλληλα τρόφιμα. Και αυτά χρειάζονται την κατάλληλη διατήρηση. Πολλές φορές βλέπουμε χαλασμένα τρόφιμα στα ντουλάπια μας. Και αυτό γιατί δεν τα έχουμε φυλάξει όπως θα έπρεπε.

Διατροφή: Τρόφιμα που συνήθως δεν αποθηκεύονται με τον σωστό τρόπο

Φυστικοβούτυρο

Σίγουρα το αποθηκεύετε κι εσείς σε όρθια θέση με το καπάκι του στην επάνω πλευρά, σωστά; Λάθος κάνετε λοιπόν! Το καλύτερο είναι να αποθηκεύετε το βάζο με το φυστικοβούτυρο ανάποδα. Ειδικά αν είναι φυσικό φυστικοβούτυρο.

Το φυσικό φυστικοβούτυρο αποτελείται μόνο από φυστίκια και μερικές φορές λίγο αλάτι. Θα παρατηρήσετε λοιπόν ότι το λάδι επιπλέει. Αυτός ο διαχωρισμός λαδιού δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα. Αλλά θα πρέπει να το ανακατεύετε κάθε φορά που θέλετε να φάτε λίγο. Αν βάλετε το βαζάκι ανάποδα στο ντουλάπι θα σας βοηθήσει να κατανείμετε ομοιόμορφα τα έλαια και δεν θα κάνουν “λιμνούλα” στην επιφάνεια.

Μπανάνες

Συνήθως τοποθετείτε το τσαμπί με τις μπανάνες σε ένα καλάθι στον πάγκο σας και σπάτε το κοτσάνι κάθε μίας όταν θέλετε να φάτε μια μπανάνα; Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε τις μπανάνες είναι με το να τυλίξετε με πλαστική μεμβράνη τα κοτσάνια τους και ξεχωριστά την μία από την άλλη.

Βλέπετε, το να κρατάτε τις μπανάνες ξεχωριστά την μία από την άλλη είναι καλύτερο, επειδή παράγουν υψηλές ποσότητες αερίου αιθυλενίου και η διατήρησή τους σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης.

Ψωμί

Όχι, δεν χρειάζεται να το διατηρείτε στο ψυγείο. Πρέπει να διατηρείτε το ψωμί στον πάγκο, τυλιγμένο σφιχτά και μακριά από το φως του ήλιου ή μέσα σε κουτί για ψωμί. Εάν ο πάγκος σας εκτίθεται πολύ στο φως του ήλιου και δεν έχετε κουτί ψωμιού, μπορείτε, να αποθηκεύσετε το σφιχτά τυλιγμένο ψωμί στο ντουλάπι όπου είναι σκοτεινό και σε θερμοκρασία δωματίου.

Ντομάτες

Οι ντομάτες είναι ένα άλλο τρόφιμο που δεν χρειάζεται να είναι στο ψυγείο. Αντ’ αυτού, κρατήστε τις ντομάτες έξω από το ψυγείο, σε δροσερό, ξηρό μέρος σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από το φως του ήλιου.

Βούτυρο

Τώρα, αυτό μπορεί να σας σοκάρει, αλλά στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να αποθηκεύσετε βούτυρο στο ψυγείο. Μια έκθεση του αμερικανικού FDA εξηγεί ότι το παστεριωμένο, αλατισμένο βούτυρο είναι απόλυτα ασφαλές να διατηρείται στον πάγκο σας σε θερμοκρασία δωματίου, καθώς η πιθανότητα να χαλάσει είναι χαμηλή. Το βούτυρο μπορεί να αποθηκευτεί είτε στο ψυγείο είτε στον πάγκο, αλλά δεν χρειάζεται να ψύχεται για λόγους ασφαλείας, όπως ίσως νομίζατε.

Πηγή: https://www.eatthis.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Κορωνοϊός: Πως προστατεύει η μεσογειακή διατροφή

In this article