Εμβολιασμοί: Αύριο ανοίγουν τα ραντεβού για τους νέους ηλικίας 25-29 χρόνων – Οι διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους

09-06-2021

Ανοίγουν αύριο τα ραντεβού εμβολιασμού με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια για τους νέους ηλικίας 25-29 χρόνων. Εκτιμάται μάλιστα υψηλή συμμετοχή, όπως διεφάνη από το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στην ηλικιακή ομάδα 18-29 χρόνων.

Πλέον, οι πολίτες αυτής της ηλικιακής ομάδας 25-29 ετών, θα μπορούν να προγραμματίσουν ραντεβού και με τρία εμβόλια:

Το μονοδοσικό της Johnson&Johnson

Της Pfizer/BioNTech και

Της Moderna.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών προβλέπει να μην εμβολιάζονται με AstraZeneca τα άτομα κάτω των 30 ετών.

Ανάλογα με τη συμμετοχή κα τις παραδόσεις των εμβολίων, θα «ανοίξουν» τα ραντεβού με τα τρία διαθέσιμα εμβόλια και για τους νέους 18 έως 24 ετών.

Διευκολύνσεις εμβολιασμένων

«Όταν διασφαλίσουμε το δικαίωμα όλων των ενηλίκων στον εμβολιασμό, τότε θα ξεκινήσουμε τη συζήτηση περί διευκολύνσεων προς τους πλήρως εμβολιασμένους», ανέφερε χθες ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε ψηφιακό συνεδρίου. «Όταν τον χειμώνα μεταφέρουμε εντός τις δραστηριότητες μας, τότε θα υπάρξει ένα πολύ σημαντικό ερώτημα» τόνισε.

Για παράδειγμα, είπε, κάποια εστιατόρια δεν αποκλείεται να επιτρέψουν την είσοδο στους εσωτερικούς χώρους τους μόνον στους πλήρως εμβολιασμένους.

Πέρα από την πρόσβαση στους εσωτερικούς χώρους εστιατορίων, καφέ και μπαρ οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε πολιτιστικά γεγονότα, όπως συναυλίες, θέατρα και σινεμά, καθώς και στα γήπεδα από την νέα αγωνιστική περίοδο.