μια σακούλα γεμάτη με φρούτα και λαχανικά

Λαχανικά: Πως θα καταλάβουμε ότι τρώμε λίγα

Τα λαχανικά είναι απαραίτητα για την διατροφή μας. Πολλές φορές όμως δεν τρώμε αρκετά με αποτέλεσμα να χάνουμε βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του οργανισμού μας.

Όλες έχουμε ακούσει επανειλημμένα στη ζωή μας πόσο σημαντικό είναι να έχουμε ένα διατροφολόγιο που περιέχει αρκετά φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Κακά τα ψέματα, η καθημερινότητα μιας εργαζόμενης γυναίκας ή μητέρας είναι πολύ απαιτητική με αποτέλεσμα οι ώρες που έχουμε για μαγειρική και οργάνωση των γευμάτων μας είναι αρκετά περιορισμένες.

Τα πιάτα μας…μιλάνε

Συχνά προσφεύγουμε στο έτοιμο φαγητό (delivery) και ως συνέπεια κάνουμε πιο ανθυγιεινές διατροφικές επιλογές. Δεν είναι λίγες οι φορές που ξεχνάμε να καταναλώνουμε γεύματα με σαλάτες ή τα ξεχνάμε εντελώς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό έχει άμεσες και σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία και τον οργανισμό μας που εμείς αγνοούμε μέχρι και σήμερα. Το σώμα «στέλνει τα δικά του μηνύματα» για να μας δείξει ότι πρέπει να αυξήσουμε την πρόσληψη λαχανικών εδώ και τώρα. Ποιες είναι αυτές οι ενδείξεις; Συνέχισε να διαβάζεις και θα μάθεις τα πάντα.

Τα σημάδια που οφείλεις να προσέξεις για να φας περισσότερα λαχανικά

  • Μελανιάζεις πολύ εύκολα
    Εάν κάθε μικρό χτύπημα έχει ως αποτέλεσμα μια μεγάλη, επώδυνη μώλωπα, η χαμηλή πρόσληψη λαχανικών μπορεί να είναι η αιτία.
  • Πάσχεις από δυσκοιλιότητα
    Τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Τροφές όπως: μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, αβοκάντο και αγκινάρες θα βοηθήσουν σημαντικά να καταπολεμήσεις τη δυσκοιλιότητα.
  • Συνεχές αίσθημα πείνας
    Αρκετά λαχανικά είναι πλούσιας περιεκτικότητας σε νερό και φυτικές ίνες. Δημιουργούν αίσθημα κορεσμού και είναι ιδανικό συνοδευτικό για κάθε γεύμα. Εάν δεν λαμβάνεις επαρκή ποσότητα είναι πολύ πιθανό να αισθάνεσαι συνέχεια πεινασμένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Λαχανικά: Ποια πρέπει να τρώγονται μαγειρεμένα

In this article