Πόδια: Πως θα τα κάνετε να ξεπρηστούν

γυναικεία πόδια
15-06-2021

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ταλαιπωρούνται από πρήξιμο στα πόδια. Αυτό, οφείλεται κυρίως στην κατακράτηση υγρών ή σε φλεγμονή τραυματισμένων ιστών ή αρθρώσεων. Επίσης, μπορεί να οφείλεται σε παρατεταμένη ορθοστασία, λάθος επιλογή παπουτσιών, εγκυμοσύνη, έντονη καθημερινότητα ή διάφορες παθήσεις.

Το συσσωρευμένο υγρό ονομάζεται οίδημα. Το οίδημα υποχωρεί συνήθως μόνο του, υπάρχουν όμως τρόποι να επιταχύνετε τη μείωσή του.

Πως θα ξεπρηστούν τα πόδια

  • Πίνετε νερό: Η κατανάλωση 8-10 ποτηριών νερού την ημέρα, βοηθά σημαντικά στη μείωση του πρηξίματος. Όταν το σώμα δεν είναι καλά ενυδατωμένο, συγκρατεί το υγρά και το πρήξιμο παραμένει.
  • Κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης: Μπορείτε να τις προμηθευτείτε από το φαρμακείο. Οι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης, αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος τοπικά, και έτσι βοηθούν στην καταπολέμηση του πρηξίματος.
  • Ποδόλουτρο με χλιαρό νερό και άλατα: Τα άλατα βοηθούν στην αντιμετώπιση των μυϊκών πόνων και στη μείωση του πρηξίματος και της φλεγμονής, επειδή έχουν την ιδιότητα να απομακρύνουν τις τοξίνες και να προκαλούν χαλάρωση.
  • Κρατήστε τα ψηλά: Όταν ξαπλώνετε, τοποθετείτε κάποιο μαξιλάρι και όταν κάθεστε βάλτε ένα σκαμπό και απλώστε τα πόδια σας. Καλό είναι να τα ξεκουράζετε τουλάχιστον 20 λεπτά την ημέρα.
  • Κινηθείτε: Το πολύωρο καθισιό, όπως και η πολύωρη ορθοστασία επιβαρύνουν τους μυς και τις αρθρώσεις. Αν η εργασία σας απαιτεί πολλές ώρες ακινησίας, φροντίστε κάθε μισή ή μία ώρα να σηκώνεστε και να κάνετε μια βόλτα ώστε να κυκλοφορεί το αίμα καλύτερα στα πόδια.
  • Κάντε μασάζ: Η καλή κυκλοφορία του αίματος στα πόδια είναι πολύ σημαντική για την υποχώρηση του πρηξίματος. Με το μασάζ βοηθάτε το συσσωρευμένο υγρό στα πόδια να μετακινηθεί, ώστε σιγά-σιγά να αρχίσει να εξαλείφεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Πόδια: Γιατί συνήθως μυρίζουν τόσο άσχημα