Ελεύθερες μετακινήσεις εντός της χώρας μόνο για εμβολιασμένους – Οι μη εμβολιασμένοι μόνο με τεστ – Τι εισηγείται η Επιτροπή

01-07-2021

Μετακινήσεις από νομό σε νομό και στα νησιά μόνο με μοριακά και rapid τεστ για τους μη εμβολιασμένους, εισηγείται η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε σήμερα.

Σύμφωνα με την απόφασή τους όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν και δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό τεστ (pcr ή rapid), ενώ δεν θα καλύπτονται από το self test. Τα μέλη της Επιτροπής εισηγήθηκαν επίσης την διεξαγωγή ακτοπλοϊκών, αεροπορικών και σιδηροδρομικών ταξιδιών εντός της επικράτειας με τη χρήση του Green Pass, δηλαδή του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο έλεγχος του Green Pass θα γίνεται -όπως και στην εστίαση- μέσω ψηφιακής πλατφόρμας. Oι επιβάτες σε αεροπλάνα, καράβια και τρένα, θα επιδεικνύουν το πιστοποιητικό και θα σκανάρεται το QR.

Εκτιμάται ότι η εισήγηση αυτή θα δράσει υπέρ του εμβολιασμού προς ομάδες δύσπιστων πολιτών, καθώς η διεξαγωγή τεστ έχει κόστος.

Ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν στη απογευματινή ενημέρωση για τον κορονοϊό.