Χαρδαλιάς: “Αυστηρά μέτρα στους χώρους νυχτερινής διασκέδασης – Μεγάλη διασπορά του ιού σε νέες ηλικίες”

Νίκος Χαρδαλιάς
06-07-2021

Τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα του κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, έχει βρεθεί από την ιχνηλάτηση ότι αυτό οφείλεται κυρίως στους χώρους νυχτερινής διασκέδασης.

«Το 32% των κρουσμάτων αναφέρουν ως πιθανή έκθεση συνάθροιση σε εξωτερικό χώρο», είπε ο υφυπουργός. Μάλιστα, μετά τα περιστατικά σε beach bars στα νότια προάστια, από τις δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ στον νότιο τομέα Αθηνών, στους δήμους Αλίμου και Γλυφάδας η θετικότητα διαμορφώθηκε στο 6,1% και 8,4% αντίστοιχα και οι ηλικίες από 16 έως 24 ετών, με όριο συναγερμού το 4%.

Έτσι, από την Πέμπτη, «όλοι οι χώροι εστίασης, μπαρ, κλαμπ και κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο με καθήμενους και τις αποστάσεις που έχει θέσει το υπουργείο ανάπτυξης», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Αυστηρές ποινές για τους παραβάτες

Οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν ποινή αναστολής λειτουργίας από την πρώτη παράβαση και την πρώτη ημέρα. Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο θα είναι στα 10.000 ευρώ και στην τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια.

Μάλιστα, η ΚΥΑ που θα εκδοθεί τις επόμενες ώρες θα ισχύσει αναδρομικά, όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι το μέτρο έχει στόχο να προστατεύσει τους νέους και τους παρότρυνε για ακόμη μία φορά όλους τους πολίτες, αλλά και τους νέους να εμβολιαστούν.