ΠΟΕΔΗΝ: “Γιατρός έκανε εικονικούς εμβολιασμούς σε φίλους του – αρνητές του κορονοϊού”

εμβόλια για να καταπολεμηθεί ο κορωνοϊός
08-07-2021

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Γιατρός στο εμβολιαστικό κέντρο του Ασκληπιείου της Βούλας έκανε “μαϊμού” εμβολιασμούς, ώστε να πάρουν κάποιοι φίλοι – αρνητές των εμβολίων το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, από το προσωπικό του εμβολιαστικού κέντρου του Ασκληπιείου Βούλας καταγγέλθηκε εγγράφως το εξής:

«Στις 4.14 μ.μ. την Κυριακή ειδικευόμενος γιατρός του νοσοκομείου, 50 χρονών, επισκέφθηκε το εμβολιαστικό κέντρο και ζήτησε από το προσωπικό να κάνει ο ίδιος τα εμβόλια σε πέντε γνωστούς του, 3 άνδρες και 2 γυναίκες που είχαν κλεισμένα ραντεβού, γιατί δήθεν φοβόταν.

Ο ίδιος ως γιατρός είχε απασχοληθεί στο εμβολιαστικό κέντρο και δεν προκάλεσε υποψίες. Από τα καταγγελόμενα υπήρχε σχέδιο να κάνει εμβολιασμούς μαϊμού για να πάρουν οι γνωστοί του τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Στο πρώτο άτομο που πήγε να εμβολιάσει πέταξε πρώτα το υγρό έξω. Έγινε αντιληπτός από το προσωπικό του έγιναν παρατηρήσεις. Έφυγε παίρνοντας μαζί του δύο, τρία φλακόν εμβολίων».

Διατάχθηκε ΕΔΕ – Τον αναζητούν οι αρχές

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, η διοίκηση του νοσοκομείου, έπραξε τα δέοντα. Δεν ανανέωσε τη σύμβαση, έστειλε την υπόθεση στον εισαγγελέα και διέταξε επείγουσα ΕΔΕ:

“Εάν πράγματι αποδειχθεί αυτό που ενυπόγραφα καταγγέλθηκε είναι ντροπή, καθώς επίσης σοβαρό πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα. Τέτοια άτομα δεν έχουν θέση αναμεσά μας. Θίγουν την τιμή και την υπόληψη, συκοφαντούν τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την καταπολέμηση της πανδημίας, αναιρούν την προσπάθεια που κάνουμε για την συμμετοχή των πολιτών στον εμβολιασμό με εθελοντικό τρόπο ως ανάγκη ζωής”, αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ενημερώθηκε αμέσως το τοπικό τμήμα ασφαλείας ενώ ο γιατρός εξαφανίστηκε και παρά τις αναζητήσεις των Αρχών δεν εντοπίστηκε. Πάντως τα ερωτήματα και οι απορίες είναι πολλές με τις αστυνομικές Αρχές να προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις.

Σε βάρος του 54 χρόνου γιατρού σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών και για υφαρπαγή ψεύδους βεβαίωσης.