Viatris: Μια νέα, παγκόσμια εταιρεία που αλλάζει τα δεδομένα στη φροντίδα υγείας

19-07-2021

Η διασφάλιση πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας αποτελεί σήμερα μείζον ζητούμενο, το οποίο αφορά άμεσα το ανθρώπινο δικαίωμα στην καλή υγεία, αλλά και τη μείωση της επιβάρυνσης που προκαλούν οι ασθένειες στις οικονομίες και τις κοινωνίες. Η απάντηση σε αυτή την ανάγκη είναι η ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων, οι οποίες διασφαλίζουν ευρύτερη πρόσβαση σε θεραπείες και απελευθερώνουν αξία για τους ασθενείς και τα συστήματα υγείας.

Αυτό το σκοπό υπηρετεί η Viatris, μια νέα εταιρεία φροντίδας υγείας που δημιουργήθηκε με αποστολή να κινητοποιήσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, να ζουν με καλύτερη υγεία σε κάθε στάδιο της ζωής τους.

Η Viatris ιδρύθηκε το 2020 από τη συγχώνευση της Upjohn, που ανήκε στον όμιλο της Pfizer και της Mylan. Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία και την πείρα των δύο εταιρειών, υπηρετεί την αποστολή της με τρεις τρόπους: πρώτον διευρύνοντας την πρόσβαση σε αξιόπιστα, υψηλής ποιότητας φάρμακα, ώστε να είναι διαθέσιμα στους ασθενείς, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεύτερον, προωθώντας βιώσιμες λειτουργίες και λύσεις και τρίτον, επενδύοντας σε γόνιμες συνεργασίες, με σκοπό να συνδέσει καλύτερα τους ανθρώπους με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που χρειάζονται.

Αιχμή του δόρατος σε αυτή την αποστολή, είναι το διευρυμένο χαρτοφυλάκιο βιο-ομοειδών προϊόντων της Viatris, το οποίο καλύπτει τους τομείς της ογκολογίας, ανοσολογίας, ενδοκρινολογίας, οφθαλμολογίας και δερματολογίας.

«Στη Viatris φιλοδοξούμε να επαναπροσδιορίσουμε το τοπίο στη φροντίδα υγείας. Η παγκόσμια εμβέλειά μας, σε συνδυασμό με το μοναδικό, διευρυμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων που διαθέτουμε, μας επιτρέπει να προσφέρουμε νέες λύσεις στις διαφοροποιημένες ανάγκες των ασθενών και των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο. Τα βιο-ομοειδή βρίσκονται στον πυρήνα της δέσμευσης της Viatris για αύξηση της πρόσβασης των ασθενών σε ποιοτικά, προσιτά φάρμακα για απειλητικές για τη ζωή νόσους. Στην Ελλάδα στον τομέα της βιοτεχνολογίας το αποτύπωμα της Viatris είναι ισχυρό με 3 βιο-ομοειδή να είναι διαθέσιμα στους Έλληνες ασθενείς και εμπλουτίζεται με την προσθήκη νέων βιο-ομοειδών από το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο της τα επόμενα έτη» επισημαίνει ο κ. Γιώργος Παναγάκης, Country Manager της Viatris στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα, η Viatris δραστηριοποιείται με ένα δυναμικό 200 εξειδικευμένων στελεχών και ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει πάνω από 100 προϊόντα. Διαθέτει στους Έλληνες ασθενείς περισσότερες από 26 εκατ. συσκευασίες φαρμάκων κάθε χρόνο, ενώ το ένα τρίτο αυτής της ποσότητας παράγεται εγχώρια, στο πλαίσιο συνεργασιών με ελληνικές επιχειρήσεις. Επίσης, έχει αναπτύξει συνεργασίες διανομής και προώθησης προϊόντων μας με έξι ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και στηρίζοντας την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

Στο επίκεντρο της στρατηγικής της εταιρείας για το επόμενο διάστημα είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για τα οφέλη των βιο-ομοειδών, του εμβολιασμού κατά της γρίπης, η υποστήριξη και η εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας, αλλά και η γόνιμη συμβολή στο διάλογο, με στόχο τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και αποτελεσματικότητα του συστήματος υγείας στην Ελλάδα.