προϊόντα για σωστή διατροφή και για υπογλυκαιμία

Διατροφή: Αυτές είναι οι τροφές που προστατεύουν φλέβες κι αρτηρίες

Έχουμε αναδείξει πολλές φορές έρευνες που δείχνουν πώς η διατροφή μπορεί να επηρεάσει την υγεία του κυκλοφορικού μας συστήματος.

Τα τριχοειδή αγγεία ειναι οι φλέβες και οι αρτηρίες αποτελούν το αγγειακό σύστημα. Και μέσω αυτού παρέχεται οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά του αίματος σε κάθε κύτταρο του σώματος. Οι αρτηρίες και οι φλέβες μπορούν να υποστούν αλλοιώσεις με την πάροδο του χρόνου, εμποδίζοντας τη ροή του αίματος και αυξάνοντας τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών. Η διατροφή μπορεί να μας προστατέψει απο κάτι τέτοιο

Τροφές που πρέπει να έχετε στην διατροφή σας για καθαρές αρτηρίες και τις φλέβες

  • Φυτικές ίνες: Είναι απαραίτητες για μια ισορροπημένη διατροφή και την ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Μειώνουν επίσης τον κίνδυνο άλλων διαταραχών όπως η υψηλή χοληστερόλη, η οποία μπορεί να επηρεάσει το αγγειακό σύστημα. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην απομάκρυνση των “κακών λιπαρών” από το πεπτικό σύστημα, πριν προλάβουν να απορροφηθούν από το σώμα σας.
  • Βιοφλαβονοειδή: Είναι φυτικές ουσίες που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για το χρώμα που παίρνουν τα φρούτα και τα λαχανικά. Βρίσκονται σε τροφές όπως τα λαχανικά, τα μούρα, το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Ορισμένοι τύποι βιοφλαβονοειδών, βρίσκονται στα cranberries, τα βατόμουρα και τα κουκούτσια σταφυλιού. Κι αυτές, βοηθούν στην ανακούφιση του πρηξίματος και του πόνου από τους κιρσούς. Ενισχύουν τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και των βαλβίδων.
  • Βιταμίνη C: Είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, που διατηρούν τα τοιχώματα των φλεβών και των αρτηριών ελαστικά και ισχυρά. Αυτό τα βοηθά να αντισταθούν στην συστολή και τη διαστολή εξαιτίας των αλλαγών στην πίεση του αίματος.
  • Βιταμίνη Ε: Εμποδίζει τα συγκόλληση των αιμοπεταλίων και τον σχηματισμό θρόμβων στα αιμοφόρα αγγεία.
  • Νιασίνη: Γνωστή και ως βιταμίνη Β3, αποτελεί βασικό θρεπτικό συστατικό που χρησιμοποιείται και για τη θεραπεία της υψηλής χοληστερόλης σε ορισμένους ασθενείς. Η ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Maryland υποστηρίζει ότι η νιασίνη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των αυξημένων επιπέδων χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων στο αίμα. Αυτό συμβάλλει στη μείωση λιπαρών πλακών που προκαλούν αποφράξεις και θρόμβους στο αίμα. Επίσης η νιασίνη βοηθά να μειώσετε τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης, ή σκλήρυνσης των αρτηριακών τοιχωμάτων, ώστε να κρατήσετε τα αιμοφόρα αγγεία ανθεκτικά και ελαστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Διατροφή: Αυτά είναι τα 5 φρούτα που χρειαζόμαστε το καλοκαίρι

In this article