Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Αμπερντίν που δημοσιεύεται στο περιοδικό Heart, όσοι τρώνε 100 γραμμάρια σοκολάτα καθημερινά, αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακό επεισόδιο, όπως έμφραγμα και εγκεφαλικό, .
Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Αμπερντίν που δημοσιεύεται στο περιοδικό Heart, όσοι τρώνε 100 γραμμάρια σοκολάτα καθημερινά, αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακό επεισόδιο, όπως έμφραγμα και εγκεφαλικό, .