Διαλέγουμε τον σύντροφο μας βάσει του εισοδήματος

Ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του κριτήρια όταν επιλέγει έναν ερωτικό σύντροφο. Διαλέγει το ταίρι του σύμφωνα με τα γούστα του και τις προτεραιότητες του. Που δίνουμε όμως περισσότερη βάση όταν επιλέγουμε έναν σύντροφο; Στα χρήματα, το σεξ ή το συναίσθημα; Νέα Ελληνική έρευνα δίνει τις απαντήσεις.

Ερευνητές από το Ανδρολογικό Ινστιτούτο μελέτησαν σε 5.000 ζευγάρια… σε άτομα ηλικίας από 25 έως 65 ετών, σε αντιπροσωπευτικό κοινωνικό δείγμα το διάστημα 2011-2016.

Η ασφάλεια είναι αυτή που κατά κύριο λόγο μας οδηγεί στο να επιλέξουμε το ταίρι μας. Κι αυτό δεν οφείλεται στην οικονομική κρίση, αλλά συνέβαινε ανέκαθεν, λένε οι ειδικοί.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως αν και είναι σημαντικό το πάθος, όταν πρόκειται να μοιραστούμε τη ζωή μας με κάποιον, το πρωταρχικό είναι το αίσθημα ασφάλειας.

Οι βασικές ερωτήσεις ήταν πόσο σημαντικός είναι ο έρωτας, το σεξ και η οικονομική ασφάλεια στην επιλογή του ερωτικού συντρόφου.
Μόνο το 18% θεωρεί σημαντική παράμετρο στη σχέση τον έρωτα.

«Άρα, να μην αναρωτιόμαστε γιατί στα εν οίκω μας τα πράγματα δεν πάνε καλά», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης ο οποίος προσθέτει: «Οι σχέσεις ασφαλείας, με ενταφιασμένη την επιθυμία και την τρέλα του έρωτα, δεν είναι η σωστή συνταγή για σεξουαλική ζωή».
Τα ευρήματα της έρευνας

Στην ερώτηση για το τι προσφέρει συνολική ικανοποίηση στη σχέση, το 40,7% απαντά «η ασφάλεια που θα μου παρέχει». Το 33% των γυναικών λένε ότι θέλουν ένα πιστό σύντροφο και το 26% κάποιον που «να νοιάζεται για μένα». Μόλις το 28.1% απαντά «η ερωτική μας ζωή», ενώ ένα αξιοσημείωτο ποσοστό 8.3% ενδιαφέρεται για την κοινωνική ζωή του συντρόφου της. Από αυτό το ποσοστό, το 20% δίνει βάση στους φίλους του συντρόφου και το 19% στις ψυχαγωγικές του δραστηριότητες.
Χωρίς να είναι ξεκάθαρο, υπονοείται ότι και η οικονομική του κατάσταση είναι σημαντική για μια σχέση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Οι αιώνιοι εργένηδες είναι και το ιδανικότερο ταίρι

In this article