18 Μαΐου: ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Μία χορηγία της

Η ενότητα ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου 2022 και ενημερώνεται καθημερινά μέχρι να ολοκληρωθεί ο ετήσιος κύκλος, οπότε και θα συνεχίσει με την ενσωμάτωση νέων στοιχείων. Οι πηγές για τις ημερομηνίες αναφοράς είναι πολλαπλές και γίνεται η απαραίτητη έρευνα για υπεύθυνη τεκμηρίωση, ώστε οι ημερομηνίες να προσδιορίζουν τα πραγματικά ορόσημα.

2022
Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδούς. Καθιερώθηκε το 2008 από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Θυρεοειδούς, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, θεραπείας και πρόληψης των διαταραχών του θυρεοειδούς.
2022
Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Εμβόλιο κατά του AIDS. Καθιερώθηκε το 1998 από τη Διεθνή Πρωτοβουλία για το Εμβόλιο κατά του AIDS (IAVI) προκειμένου να τονίσει την συνεχή ανάγκη για ένα αποτελεσματικό εμβόλιο για την πρόληψη της μόλυνσης από τον HIV και του AIDS.
2020
Το Eurofound (European Foundation for the Improvement of Living and Working Conditions) δημοσιεύει έρευνα σύμφωνα με τα ευρήματα της οποίας οι νέοι κάτω των 35 ετών έγιναν πιο μελαγχολικοί και μοναχικοί σε σύγκριση με τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους, ως αποτέλεσμα των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν για να ανακοπεί η εξάπλωση της COVID-19. H έρευνα συμπεραίνει ότι το άγχος του αποχωρισμού από τους φίλους και την οικογένεια είχε βαρύτερες επιπτώσεις στους νέους.
1922
Πεθαίνει ο Αλφόνς Λαβεράν (Alphonse Laveran), Γάλλος γιατρός, ο πρώτος που απέδωσε τα αίτια της ελονοσίας σε πρωτόζωο το οποίο είναι έκτοτε γνωστό ως πλασμώδιο του Laveran (1880). Βραβεύτηκε με Νόμπελ Ιατρικής το 1907, για την επισήμανση του ρόλου των πρωτόζωων στην πρόκληση ασθενειών.