14 Απριλίου: ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Μία χορηγία της

Η ενότητα ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου 2022 και ενημερώνεται καθημερινά μέχρι να ολοκληρωθεί ο ετήσιος κύκλος, οπότε και θα συνεχίσει με την ενσωμάτωση νέων στοιχείων. Οι πηγές για τις ημερομηνίες αναφοράς είναι πολλαπλές και γίνεται η απαραίτητη έρευνα για υπεύθυνη τεκμηρίωση, ώστε οι ημερομηνίες να προσδιορίζουν τα πραγματικά ορόσημα.

2003
Η Διεθνής Κοινοπραξία για την Ανάλυση του Ανθρώπινου Γονιδιώματος ανακοινώνει την ολοκλήρωση του χάρτη του ανθρώπινου γονιδιώματος (DNA), στο πλαίσιο του Human Genome Project. Την Κοινοπραξία αποτελούν 20 ερευνητικά ιδρύματα και οργανισμοί από έξι χώρες: Γερμανία, Κίνα, ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ιαπωνία.
1951
Γεννιέται ο Γκρέγκορι Γουίντερ (Gregory Winter), Άγγλος μοριακός βιολόγος, γνωστός για τη μέθοδο της ελεγχόμενης ανάπτυξης αντισωμάτων. Μοιράστηκε το μισό Νόμπελ Χημείας το 2018, μαζί με τον George Smith, για την ανάπτυξη μιας μεθόδου με την οποία ένας βακτηριοφάγος ιός μπορεί να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη νέων πρωτεϊνών. Το άλλο μισό του βραβείου έλαβε η Frances Arnold.