Εγκυμοσύνη: Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη στιγμή για να γεννήσει μια γυναίκα

20-04-2017

Κανείς δεν ξέρει από πριν πόση ώρα θα διαρκέσει ένας τοκετός. Είναι κάτι που εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες και η κάθε μητέρα έχει τη δική της, διαφορετική ιστορία να πει. Πότε όμως είναι η πιο ασφαλής στιγμή για να γεννήσει μια γυναίκα, τόσο για την ίδια όσο και για το παιδί; Αμερικανοί επιστήμονες δίνουν τη δική τους απάντηση.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Texas στο Austin των Ηνωμένων Πολιτειών μελέτησαν 24.506 μη προγραμματισμένους τοκετούς στη Βρετανία από το 2008 ως το 2013.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση American Journal of Obstetrics and Gynecology. Όπως φάνηκε, η πιο επικίνδυνη στιγμή για να γεννήσει μια γυναίκα είναι στην 9η ώρα της βάρδιας της μαίας. Τότε ο κίνδυνος αυξάνεται κατά 30%.

Γιατί αυτό; Επειδή τότε είναι πιο πιθανό η μέλλουσα μητέρα να έχει προβλήματα όπως αιμορραγία και χαμηλό οξυγόνο στο αίμα. Αυτό με τη σειρά του συμβαίνει επειδή η μαία μετά από κάποια ώρα είναι κουρασμένη. Έτσι, δεν μπορεί να δει τα σημάδια.

Όπως λέει ο επικεφαλής της έρευνας Dr James Scott ένα πράγμα του έκανε εντύπωση: Πως ο κίνδυνος για τη μητέρα και το μωρό φάνηκε να είναι χαμηλότερος μετά την 12η ώρα της βάρδιας της μαίας. Όταν δηλαδή η κούραση θα έπρεπε να είναι ακόμα μεγαλύτερη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: