Το Ποτάμι ρωτά αλλά ο Πολάκης δεν απαντά: Πόσοι είναι οι εργαζόμενοι στην Υγεία εκτός πρώτης γραμμής

09-06-2017

Αναρωτιόμαστε αν τελικά πρέπει να απευθύνουμε τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις προς την ΠΟΕΔΗΝ, μιας και το Υπουργείο Υγείας και κατά τα άλλα ο λαλίστατος κ. Πολάκης αρνείται από τον Μάρτιο να μας απαντήσει ποιος είναι ο αριθμός του υγειονομικού προσωπικού ο οποίος είναι αποσπασμένος σε υπηρεσίες και φορείς εκτός πρώτης γραμμής.

Να δοθεί επιτέλους μια επίσημη απάντηση σχετικά με τα στοιχεία που δημοσιεύονται και πόσοι εργαζόμενοι από τις δομές υγείας είναι αποσπασμένοι σε κόμματα, βουλευτικά και υπουργικά γραφεία. Φαίνεται ότι η «επιδημία» εξαφάνισης του υγειονομικού προσωπικού του Δημόσιου Συστήματος Υγείας τείνει να πάρει διαστάσεις «πανδημίας».

Περιμένουμε ακόμη να δώσει πρώτος το παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ, εκκρεμεί άλλωστε και η απάντηση της Κυβέρνησης και για τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς εκτός τάξης.

Και αυτή τη φορά μπορούμε πάντως να τους βοηθήσουμε. Στο Ποτάμι δεν απασχολείται κανείς που να ανήκει στο υγειονομικό προσωπικό.

Ευελπιστούμε τόσο ο κ. Ξανθός όσο και ο κ. Πολάκης να μας απαντήσουν αν όχι μέσω της κοινοβουλευτικής οδού που δεν την έχουν και πρώτη προτεραιότητα όπως φαίνεται, έστω μέσω των social media…