Διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Οικονομικών

16-06-2017

«Έχτισαν» συμβολικά την είσοδο του υπουργείου Οικονομικών στο Σύνταγμα οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ, οι οποίοι πραγματοποιούν μια πρωτότυπη, ολονύκτια, διαμαρτυρία από τις 8 χθες το βράδυ. Η διαμαρτυρία που αναμένεται να ολοκληρωθεί  σήμερα το μεσημέρι, έχει θεσμικά αλλά και οικονομικά αιτήματα.

Μάλιστα οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό, σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί «σύντομα θα είμαστε πάλι έξω από το υπουργείο». Ο κ. Γιαννακός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν την ένταξη στα βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα, των υπαλλήλων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας για όλο τον ασφαλιστικό βίο χωρίς επιβάρυνση. Επίσης, ζητούν αύξηση των δαπανών υγείας και σύγκλισή τους με το μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, ζητούν επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ και της ΠΡΟΝΟΙΑΣ και μονιμοποίηση επικουρικού προσωπικού.