Στάση εργασίας γιατρών και εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία

11-10-2017

Στάση εργασίας σήμερα από τις 8:00 πμ έως τις 13:00 μμ και 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την περιφέρεια, κάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αντιδρώντας στην αξιολόγηση υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων που προωθεί η κυβέρνηση αλλά και ζητώντας την επίλυση οικονομικών ζητημάτων τους.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ  45.000 είναι ο αριθμός των υπαλλήλων και προϊσταμένων Μονάδων όλων των επιπέδων που αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στην Αξιολόγηση ενυπόγραφα και συμμετέχουν στην απεργία. με τα ποσοστά συμμετοχής να φτάνουν το 90%.
Οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια “αρνούνται να κατηγοριοποιηθούν με την αξιολόγηση’, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, διότι όπως υποστηρίζουν αυτή θα είναι εργαλείο δυσμενών υπηρεσιών και μισθολογικών μεταβολών, χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν ότι εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης (1 για 40 ασθενείς). Επιπλέον αρνούνται να αξιολογηθούν από προϊστάμενους με ανάθεση που βρίσκονται σε ομηρία, ευάλωτοι σε κομματικές, διοικητικές και κυβερνητικές πιέσεις και τέλος υπογραμμίζουν ότι αρνούνται να αξιολογηθούν από τον κο Πολάκη,που καρατόμησε εντελώς παράνομα 800 προϊσταμένους Οργανικών Μονάδων των Νοσοκομείων στο σύνολο 2.100 και δηλώνει κατ’ επανάληψη ότι είναι σε εξέλιξη οι ενέργειες της κυβέρνησης κατάληψης του κράτους.

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, έχει προκηρύξει από τις 9 πμ έως τις 15:00 έχει εξαγγείλει και η Ένωση Ιατρών Αθήνας-Πειραιά. Η Ένωση διαμαρτύρεται ότι «τα προβλήματα στα νοσοκομεία είναι τεράστια και μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, να μην απολυθεί κανείς επικουρικός γιατρός».