Ποια είναι τα α πιο επώδυνα πράγματα που μπορούμε να βιώσουμε (βίντεο)

17-10-2017

Ο πόνος είναι λίγο πολύ υποκειμενικός. Κι αυτό γιατί άλλοι έχουν μεγαλύτερη κι άλλη λιγότερη αντοχή. Εξαρτάται επίσης από την φύση του πόνου. Ένα κατατοπιστικό βίντεο προσπαθεί να δώσει απαντήσεις στο μεγάλο αυτό ζήτημα του πόνου.

Ας έχουμε επίσης κατά νου πως ο πόνος μπορεί να είναι τόσος όσο αντέχει ένας άνθρωπος, πριν το σώμα μας ξεδιπλώσει δηλαδή τις παυσίπονες λειτουργίες του και λιποθυμήσουμε. Όταν κάποιος καίγεται, για παράδειγμα, ένα έγκαυμα τρίτου βαθμού μπορεί να μην είναι τόσο επώδυνο όσο ένα έγκαυμα δευτέρου βαθμού, εξαιτίας της βλάβης στις νευρικές απολήξεις και την πιθανότητα λιποθυμίας στην πορεία. Τα περισσότερα θύματα πυρκαγιάς μάς λένε άλλωστε πως οι χειρότεροι πόνοι λαμβάνουν χώρα κατά την αποθεραπεία.

Ο παθιασμένος εντομολόγος Justin Schmidt αξιολόγησε και περιέγραψε ποιητικά τα τσιμπήματα 70 ειδών στο βιβλίο του «The Sting of the Wild», καταλήγοντας σε μια κλίμακα πόνου («Pain Scale for Stinging Insects») που φέρνει στις πέντε πρώτες θέσεις μερικά είδη σφήκας, με εξαίρεση ένα είδος ινδικού μυρμηγκιού.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας έχει δημοσιεύσει τη δική του μελέτη για τις πιο επώδυνες καταστάσεις που μπορεί να βιώσει ο άνθρωπος και μας μιλά, χωρίς αξιολογική κλίμακα, για τον έρπη ζωστήρα, την ημικρανία, το κάταγμα, το έμφραγμα, τη δισκοπάθεια, την αρθρίτιδα, το Σύνθετο Περιφερειακό Σύνδρομο Πόνου, την ισχιαλγία, την πέτρα στα νεφρά, τη σκωληκοειδίτιδα, τη νευραλγία, την οξεία παγκρεατίτιδα, το έλκος και τον μετεγχειρητικό πόνος, μεταξύ άλλων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Αυτοί είναι οι 20 χειρότεροι πόνοι που μπορεί να βιώσει ο άνθρωπος
Πόνος: Είναι κολλητικός;