Από τη τσέπη τους πληρώνουν οι εργαζόμενοι του ΝΙΜΙΤΣ για να μπορεί να λειτουργεί

31-10-2017

Ακόμη και από την τσέπη τους πληρώνουν οι εργαζόμενοι στο ΝΙΜΙΤΣ ιατροτεχνολογικό προκειμένου να λειτουργήσει το νοσοκομείο! Την απίστευτη καταγγελία έκανε ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Γιώργος Τζώρτζης, με αφορμή τη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει για σήμερα το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου από τις 9 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι το νοσοκομείο δεν είχε αναπηρικά καροτσάκια και αναγκάστηκε ο ίδιος να αγοράσει δυο, βάζοντας χρήματα από την τσέπη του. «Δεν είχα να δουλέψω!» δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι πλήρωσε 360 ευρώ για δύο καροτσάκια, την ώρα που ο μηνιαίος μισθός του είναι 800 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Τζώρτζη, πολλά από τα φορεία με τα οποία μεταφέρονται ασθενείς και έκτακτα περιστατικά είναι σκουριασμένα και χαλασμένα, γεγονός που έχουν καταγγείλει και στο υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι στο ΝΙΜΙΤΣ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου που βρίσκεται στην συμβολή των  οδών Μονής Πετράκη και Μπένση. Διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις προσωπικού σε τραυματιοφορείς, τεχνολόγους, ακτινολόγους, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Σε 695 οργανικές θέσεις υπάρχουν 311 κενές όλων των ειδικοτήτων. Οι ιατροί του ΕΣΥ είναι 45 όταν οι προβλεπόμενες είναι 113. Μεγάλη είναι η έλλειψη και τραυματιοφορέων. Σε κάθε βάρδια ένας καλύπτει δύο κτίρια και μεγάλες αποστάσεις. Η κατάσταση στην υλικοτεχνική υποδομή είναι απαράδεκτη.