Χωρίς προπληρωμή για τους δικαιούχους του ΕΟΠΥΥ τα γυαλιά όρασης

16-01-2018

Χωρίς προπληρωμή και περιττή γραφειοκρατία θα μπορούν πλέον οι δικαιούχοι του ΕΟΠΥΥ να προμηθεύονται τα γυαλιά οράσεώς τους. Συγκεκριμένα, οι πολίτες θα προμηθεύονται τα οπτικά είδη με τον ίδιο τρόπο που προμηθεύονται τα φάρμακά τους. Ο νέος τρόπος θα «ενεργοποιηθεί» τις επόμενες ημέρες από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον οπτικό κλάδο.

Ήδη ο Οργανισμός απηύθυνε πρόσκληση στον κλάδο και η σχετική σύμβαση είναι στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ. Όσοι υπογράψουν τη σχετική σύμβαση θα αποζημιώνονται απευθείας από τον Οργανισμό εντός 90 ημερών, όπως ισχύει για όλους τους παρόχους.

Ουσιαστικά με την υπογραφή της νέας σύμβασης επιτυγχάνεται καλύτερη εξυπηρέτηση των Δικαιούχων, οι οποίοι δεν θα προπληρώνουν μια σημαντική δαπάνη και δεν θα συνωστίζονται στις Περιφερειακές Διευθύνσεις (ΠΕΔΙ) του Οργανισμού. Αξίζει να αναφερθεί ότι κάθε μήνα ο ΕΟΠΥΥ παραλαμβάνει περί τα 30.000 αιτήματα ασφαλισμένων σε όλη τη χώρα, για την κατηγορία των οπτικών.

Επιπλέον, με τη νέα διαδικασία ενισχύεται ο έλεγχος και η εποπτεία μέσω πιστοποιημένων διαδικασιών, με καθολική εφαρμογή για όλα τα συνεργαζόμενα συμβεβλημένα καταστήματα οπτικών. Σημειώνεται ότι στη σύμβαση καθορίζονται οι απαραίτητοι όροι και προϋποθέσεις για την ανάπτυξη συνεργασίας του ΕΟΠΥΥ με νομίμως αδειοδοτημένα καταστήματα οπτικών, προστατεύοντας τους πολίτες και παράλληλα τα επαγγελματικά δικαιώματα του κλάδου.