Όταν το “Σισμανόγλειο” της Αθήνας προσφέρει νοσηλεία και φροντίδα σε έναν ανασφάλιστο και άνεργο χρήστη ναρκωτικών

03-05-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Που μπορεί να νοσηλευθεί ένας άνεργος και ανασφάλιστος χρήστης ναρκωτικών, ο οποίος χρήζει κατά διαστήματα νοσηλείας;

Ποιες είναι οι εναλλακτικές επιλογές για ένα σύστημα, το οποίο ξεβράζει τους χρήστες ναρκωτικών και δεν προσφέρει την παραμικρή πρόνοια και φροντίδα σε αυτή την πολύ αδύναμη κατηγορία ασθενών;

Με τον πιο κυνικό τρόπο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) «καταγγέλλει» με ανακοίνωσή της ότι ένας χρήστης ναρκωτικών νοσηλεύεται κατά διαστήματα επί 4,5 χρόνια στη Β’ παθολογική κλινική του νοσοκομείου της Αθήνας «Σισμανόγλειο».

Η «καταγγελία» βλέπει το φως της δημοσιότητας ακριβώς στο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο η διοίκηση του ιδρύματος διερευνά κάθε δυνατότητα να φιλοξενηθεί ο άνεργος και ανασφάλιστος χρήστης ναρκωτικών σε κάποια δομή πρόνοιας στην κοινότητα.

Η περίπτωση του νοσηλευόμενου χρήστη ναρκωτικών στη Β’ παθολογική κλινική του «Σισμανόγλειο» δείχνει την «γύμνια» του δημοσίου προνοιακού συστήματος της χώρας μας, καθώς δεν έχει βρεθεί προς το παρόν καμία τέτοια δομή, η οποία θα μπορούσε να περιθάλψει και να φροντίσει τον αδύναμο και άρρωστο συνάνθρωπό μας.

«Τώρα ξύπνησε η ΠΟΕΔΗΝ; Τόσα χρόνια, που αναζητούμε λύση, που ήταν η Ομοσπονδία; Τέτοια υποκρισία από φορέα των υγειονομικών είναι απαράδεκτη. Που είναι η ευαισθησία;».

Έτσι σχολιάζει την «καταγγελία» της ΠΟΕΔΗΝ ο ουρολόγος του «Σισμανόγλειου» και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) Κώστας Λιβαδάς.