Δημήτρης Βαρνάβας: Οι γιατροί και οι νοσηλευτές πρέπει να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών

11-05-2018

Την εμπιστοσύνη των πολιτών, η οποία κλονίσθηκε από τη δράση του πολυπλόκαμου παρανόμου κυκλώματος υπεξαίρεσης και διακίνησης πολύ ακριβών αντικαρκινικών φαρμάκων, πρέπει να ανακτήσουν άμεσα οι γιατροί και οι νοσηλευτές του δημοσίου συστήματος Υγείας της χώρας μας, υπογραμμίζει την Παρασκευή 11 Μαϊου ο γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και μέλος του Γενικού Συμβουλίου  της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, με σχετική ανάρτησή του στο ygeianet.gr.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Βαρνάβας αναφέρει τα εξής στη σχετική ανάρτησή του:

Προφυλακίζονται ήδη αρκετά από τα μέλη της εγκληματικής συμμορίας που υπέκλεπτε και εμπορεύονταν αντικαρκινικά φάρμακα από Νοσοκομεία της χώρας και επίκεινται διώξεις για πολλούς ακόμη, πράγμα που δείχνει πως αυτή τη φορά θα υπάρξουν καταδίκες και οι απειλές για μαχαίρια και κόκαλα δε θα μείνουν λόγια του αέρα.

Δυστυχώς, ενώ η οικονομική ζημία που προκάλεσε η μαφία του φαρμάκου είναι μετρήσιμο μέγεθος, η ζημιά στο ηθικό των ασθενών και της κοινωνίας δεν μπορεί να μετρηθεί και είναι τεράστια. Οι ασθενείς αμφιβάλλουν ακόμη και για απλές θεραπείες και αναζητούν σκοτεινά κίνητρα πίσω από κάθε ενέργεια των γιατρών, κλονίζοντας το βασικότερο προαπαιτούμενο της σχέσης γιατρού- ασθενούς, δηλαδή την αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Η ιατρική και νοσηλευτική κοινότητα πρέπει να καταβάλλουν σοβαρές και επίμονες προσπάθειες προκειμένου να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και οφείλουν ν΄ αγωνιστούν σταθερά για την ηθικοποίηση του συστήματος υγείας στη χώρα μας σε κοινή πορεία με το υπουργείο υγείας”.