Γιατί οι ΑΝ.ΕΛΛ. σνόμπαραν την Τρίτη τον Ανδρέα Ξανθό;

Υπουργείο Υγείας
30-05-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Το ΚΚΕ δεν προσήλθε την Τρίτη 29 Μαϊου στο υπουργείο Υγείας, στην πρώτη συνάντηση της μόνιμης διακομματικής επιτροπής για την φαρμακευτική πολιτική, προφανέστατα για δικούς του, πολιτικούς λόγους.

Η Χρυσή Αυγή δεν προσήλθε, καθώς ορθώς δεν προσεκλήθη.

Το ερώτημα είναι γιατί δεν προσήλθε στο υπουργείο Υγείας αντιπροσωπεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, βουλευτής των οποίων, ο κ. Παπαχριστόπουλος, και λαλίστατος είναι και… γνώστης του χώρου της Υγείας είναι, καθώς ο ίδιος είναι γιατρός – δερματολόγος στην επαγγελματική του ιδιότητα.

Καθώς είναι αδύνατον να εντοπίσουμε μία συγκεκριμένη αιτία για την απουσία των ΑΝ.ΕΛΛ. από τη συνάντηση της Τρίτης 29 Μαϊου, η μόνη εξήγηση η οποία φαίνεται ότι είναι βάσιμη αφορά την έκφραση  δυσφορίας εκ μέρους των ΑΝ.ΕΛΛ. για το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ουδέποτε έχει συμβουλευθεί την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝ.ΕΛΛ. στον τομέα της νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Εδώ που τα λέμε, πάντως, στα πολύ θετικά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας καταγράφεται το γεγονός ότι η ίδια δεν μπερδεύει ποτέ τους ΑΝ.ΕΛΛ. στα “πόδια” της και τους σχεδιασμούς της…

Για την Ιστορία, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, “στη συνάντηση της Τρίτης 29 Μαϊου μετείχαν βουλευτές των κομμάτων και επιστημονικοί συνεργάτες τους. Πιο συγκεκριμένα:

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ παραβρέθηκαν οι: Σ. Παπαδόπουλος και Κώστας Μορφίδης. Από τη ΝΔ ήταν παρόντες οι: Β. Οικονόμου, Ι. Φωτήλας, Β. Κοντοζαμάνης και Κ. Γρηγοράκος. Το ΠΑΣΟΚ εκπροσώπησαν οι: Ε. Χριστοφιλοπούλου, Κ. Μπαριώτας και Σ. Ζώτος. Από το Ποτάμι παραβρέθηκαν οι: Γ. Μαυρωτάς και οι επιστημονικοί συνεργάτες, Σ. Κουπίδης και Π. Γεωργίου. Από την Ένωση Κεντρώων μετείχαν οι Στ. Σκληβάγκος και Γ. Αποστολάκης”.