ΕΟΠΥΥ: Ανοιχτή πρόσκληση για την πλήρωση θέσεων ιδιωτών συμβεβλημένων οικογενειακών γιατρών

15-06-2018

Νέα ανοικτή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πλήρωση θέσεων ιδιωτών συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ οικογενειακών ιατρών ειδικοτήτων Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας και Παιδιατρικής απηύθυνε ο ΕΟΠΥΥ. Μάλιστα, στη νέα προκήρυξη δεν υφίσταται προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος έχει χαρακτήρα ανοικτό.

Όπως αναφέρεται, σε περίπτωση κατά την οποία δεν υποβληθεί αίτηση από τον υποψήφιο, ο υποψήφιος δεν θα ενταχθεί στους πίνακες οικογενειακών ιατρών και, ως εκ τούτου, δεν θα του δοθεί, η δυνατότητα ένταξης στο πανελλαδικό δίκτυο ιδιωτών οικογενειακών ιατρών, συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ.

Σημειώνεται ότι ο οικογενειακός ιατρός παρέχει ολοκληρωμένη και συνεχή φροντίδα στο άτομο με σκοπό την πρόληψη της νόσου και την προαγωγή της υγείας. Ο οικογενειακός ιατρός μπορεί να είναι ιατρός συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ με εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης. Ως οικογενειακοί ιατροί δε ορίζονται δυνάμει του προειρημένου άρθρου, παρ. 3 ιατροί ειδικότητας γενικής ιατρικής ή παθολογίας σε αναλογία ένας (1) ιατρός ανά δύο χιλιάδες διακόσιους πενήντα (2.250) εγγεγραμμένους ενήλικες και παιδία σε αναλογία ένας (1) ανά χίλια πεντακόσια (1.500) παιδιά.

Για τις προς πλήρωση θέσεις, δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν:

 για τον ενήλικο πληθυσμό: ιατροί ειδικότητας παθολογίας και γενικής ιατρικής και

 για τον ανήλικο πληθυσμό: ιατροί ειδικότητας παιδιατρικής.

ΙΙΙ. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

I . Πτυχίο ή δίπλωμα Ιατρικής της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.

ii. Άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος.

iii. Τίτλος ιατρικής ειδικότητας.

iν. Βεβαίωση εκπλήρωσης υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου ή νόμιμης απαλλαγής, εφ’ όσον αυτή είναι εκ του νόμου υποχρεωτική

v. Πιστοποιητικό οικείου Ιατρικού Συλλόγου της χώρας.

vi. Άδεια λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου στην ελληνική επικράτεια.