Την Τετάρτη η συνάντηση Γιαννόπουλου – ΠΟΕΔΗΝ για τους βοηθούς νοσηλευτών – ΄Αρης Δάγλας στο healthview.gr: Ψηφοθηρική η στόχευση!

18-06-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης των επαγγελματικών θεμάτων, τα οποία απασχολούν και αφορούν τους βοηθούς νοσηλευτών του ΕΣΥ της χώρας μας, θα έχουν την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιουνίου στο υπουργείο Υγείας ο γενικός γραμματέας Υγείας Γιώργος Γιαννόπουλος (φωτό) με αντιπροσωπείες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και των βοηθών νοσηλευτών του ΕΣΥ.

Στόχος του Γιώργου Γιαννόπουλου είναι να προωθηθούν άμεσα για νομοθετική διευθέτηση όλα εκείνα τα θέματα των βοηθών νοσηλευτών του ΕΣΥ, στα οποία θα επέλθει συμφωνία μεταξύ των τριών μερών.

 

Άρης Δάγλας: Το υπουργείο Υγείας κάνει ψηφοθηρία!

 

Από την πλευρά του, πάντως, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) Άρης Δάγλας τονίζει στο healthview.gr ότι “σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο είναι διακριτά τα εκπαιδευτικά και τα επαγγελματικά όρια μεταξύ των νοσηλευτών και των βοηθών νοσηλευτών. Η συγκεκριμένη κινητοποίηση εκ μέρους του υπουργείου Υγείας δεν είναι τίποτε περισσότερο από μία κίνηση ψηφοθηρίας και λαϊκισμού εις βάρος των συναδέλφων μας βοηθών νοσηλευτών”.