Αμήχανος ο Νικόλαος Οικονομόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρών Σταυρών…

20-06-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Αποκλειστικά και μόνον την πολύ έντονη αμηχανία του νέου προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) Νικόλαου Οικονομόπουλου από τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρών Σταυρών/Ερυθράς Ημισελήνου αποδεικνύει η… “ξερή” και ανούσια σχετική ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης 20 Ιουνίου ο ΕΕΣ, από την οποία απουσιάζει χαρακτηριστικά η διατυπωθείσα και την Τετάρτη 20 Ιουνίου επιμονή των εκπροσώπων της Διεθνούς Ομοσπονδίας για νέες εκλογές στον ΕΕΣ τον ερχόμενο Οκτώβριο, με νέο καταστατικό και είσοδο νέων μελών στην Οργάνωση…

Για την Ιστορία, η απίθανη σχετική ανακοίνωση του ΕΕΣ έχει ως εξής:

“Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού (Ε.Ε.Σ.) κ. Νικόλαος Οικονομόπουλος συναντήθηκε, την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018, με τα μέλη της Επιτροπής Συμμόρφωσης & Διαμεσολάβησης (Compliance and Mediation Committee) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (Δ.Ο.Ε.Σ.), τα οποία επισκέφθηκαν τα Κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού στην Αθήνα.

Η αντιπροσωπεία της Επιτροπής αποτελούνταν από τον Εισηγητή κ. Wolfgang Kopetzky (Ερυθρός Σταυρός Αυστρίας), τα μέλη κ.κ. Leili Khaleghi (Ερυθρά Ημισέληνος Ιράν) και Volkmar Schon (Ερυθρός Σταυρός Γερμανίας) και την κα Rudina Pema, από το Τμήμα Διοίκησης της Δ.Ο.Ε.Σ.

Παρόντες στη συνάντηση εκ μέρους του Ε.Ε.Σ. ήταν επίσης η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων κ. Λίνα Κανάτα και η Προϊσταμένη του Γραφείου Διεθνών Προγραμμάτων, Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας κ. Αγγελική Φανάκη.

Τα μέλη της Επιτροπής κατά τη διάρκεια της ημέρας πραγματοποίησαν συναντήσεις και με τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου και του Κ.Δ.Σ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού”…

Ούτε απουσιολόγιο να κρατούσε ο νέος πρόεδρος του ΕΕΣ!