O Πάνος Παπανικολάου προσδιορίζει, για πρώτη φορά, ποιοι επικουρικοί γιατροί παραμένουν για μήνες απλήρωτοι

13-07-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Με ένα πολύ ενδιαφέρον tweet του, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Πάνος Παπανικολάου προσδιορίζει συγκεκριμένα, για πρώτη φορά δημοσίως, την Παρασκευή 13 Ιουλίου σε ποιες περιοχές της χώρας μας υπάρχουν επικουρικοί γιατροί του ΕΣΥ οι οποίου παραμένουν ακόμη και για… πέντε μήνες απληρωτοι!

Το γεγονός, πάντως, ότι οι περιοχές αυτές καλύπτουν μόνον μία μικρή έκταση της χώρας μας, καθώς είναι πολύ λίγες, επιβεβαιώνει τις σχετικές αιτιάσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με τις οποίες ορισμένοι πάρεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι εκείνοι οι οποίοι μπλοκάρουν σε κάποιες περιπτώσεις την κανονική καταβολή των μηνιαίων αποδοχών σε μερίδα των επικουρικών γιατρών του ΕΣΥ της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, το σχετικό tweet του Πάνου Παπανικολάου έχει ως εξής:

“Ακόμα απλήρωτοι πολλοί επικουρικοί γιατροί σε Πειραιά, Χαλκίδα, Χίο, Γιάννενα και αλλού. Μερικοί από αυτούς εδώ και 5 μήνες. Εκεί στο υπουργείο Υγείας όλα καλά ; ποιές κορδέλες θα κόψουν και σήμερα οι κ.κ. Ξανθός και Πολάκης μπροστά σε κάμερες με ταρατατζούμ και πυροτεχνήματα;”.