Οι ιστοσελίδες γνωριμιών κάνουν τους άντρες δυστυχισμένους και ρατσιστές

07-10-2017

Πολλοί άντρες καταφεύγουν σε ιστοσελίδες και εφαρμογές γνωριμιών ώστε να γνωρίζουν το έτερον τους ήμισυ. Μήπως όμως δεν είναι αυτός ο πιο κατάλληλος τρόπος. Νέες έρευνες δείχνουν πως αυτές οι εφαρμογές κάνουν τους άντρες πιο δυστυχισμένους και περισσότερο ρατσιστές.

Οι άνθρωποι της εφαρμογής γνωριμιών OKCupid ανέλυσαν στοιχεία που πήραν από 1.000.000 χρήστες τους και διαπίστωσαν πως οι λευκοί χρήστες έπαιρναν περισσότερα μηνύματα από τους Ασιάτες ή τους Αφρικανούς. Βρήκαν επίσης πως οι λευκοί χρήστες ήταν λιγότερο πιθανό να απαντήσουν σε κάποιο μήνυμα από άτομο διαφορετικής φυλής.

Πρόσφατη έρευνα που έγινε στην Αυστραλία έδειξε πως το 15% των ομοφυλόφιλων χρηστών της εφαρμογής Grindr δήλωσαν ρατσιστές όσον αφορά στην σεξουαλική προτίμηση. Το ποσοστό αυτό ανέβαινε ακόμα περισσότερο ανάμεσα στους λευκούς χρήστες.

Σε κάθε περίπτωση, οι πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως αυτές οι εφαρμογές γνωριμιών κάνουν τους άντρες να έχουν χαμηλότερη αυτοπεποίθηση και περισσότερα προβλήματα με την εμφάνιση τους και την εικόνα τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Τι θέλουν οι γυναίκες από έναν άντρα σε ένα site γνωριμιών;