Σήμερα η λήξη των εργασιών της προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis

Αύριο Τετάρτη αναμένεται τελικά η λήξη εργασιών της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis, μετά την αιφνίδια επιλογή της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να ανακοινώσει διήμερη παράταση επικαλούμενη διαδικαστικούς λόγους.

Η απόφαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης αφού η ανακοίνωση της παράτασης έγινε εκ μέρους του προέδρου της επιτροπής Θ. Δρίτσα αφού είχαν δημοσιοποιηθεί τα πορίσματα των Ν.Δ. και ΔΗΣΥ, με επιχείρημα ότι τα πορίσματα των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έπρεπε να τύχουν «πληρέστερης επιμέλειας, διόρθωσης και τελικού ελέγχου».

Από την πλευρά του, ο κ.  Δρίτσας υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν σκοπιμότητες  πίσω από χειρισμούς και επιλογές της πλειοψηφίας ενώ απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση είπε: «Όταν φθάνουμε στο τελικό στάδιο και λείπουν τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής, είναι κατάντια και προσβολή στο κύρος του Κοινοβουλίου. Είναι ανακριτές σύμφωνα με νόμο, Σύνταγμα, Κανονισμό. Είναι ανακριτές, φαντάζεστε ανακριτή να φεύγει από καθήκοντά του;».

Πάντως στο 11σέλιδο κείμενό τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν ότι «δεν έχουν συγκυριακή σκοπιμότητα», επιχειρηματολογούν περί αναρμοδιότητας της Βουλής και σημειώνουν: «Η δίωξη και εκδίκαση των πράξεων δωροληψίας και ξεπλύματος παράνομων εσόδων πρέπει να αφεθεί στα τακτικά δικαστήρια».

In this article