“Τζίφος” η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. κατά των ναρκωτικών στο Πεδίον του Άρεως! – Κατασχέθηκαν μόνο κάτι… χαπάκια – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

13-08-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

“Τζίφος” αποδείχθηκε τελικώς η… “μεγάλη” επιχείρηση, την οποία εκτέλεσε μεγάλη επίσης δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) κατά της εμπορίας και της διακίνησης ναρκωτικών στο χώρο του Πεδίου του Άρεως!

Υπενθυμίζεται, μάλιστα, ότι η αστυνομική επιχείρηση διενεργήθηκε λίγες ημέρες μετά από την έκτακτη ανοιχτή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας στο Πεδίον του Άρεως, με αποκλειστικό θέμα ημερησίας διάταξης τη δημόσια χρήση και διακίνηση ναρκωτικών στον συγκεκριμένο χώρο.

Σε εκείνη τη συνεδρίαση, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αξελός, είχε κάνει λόγο για μεγάλη προετοιμασία της επιχείρησης από την αστυνομία, με αποτελέσματα τα οποία θα είναι πολύ ουσιαστικά και πέραν από φθηνούς εντυπωσιασμούς, για τους οποίους, αντιθέτως, ο ίδιος κατηγόρησε τον… δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη!

Συγκεκριμένα, η αποκαλυπτική όσο και καθόλα ειλικρινής ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. έχει ως εξής:

“Στο πλαίσιο του Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης του κέντρου Αθηνών, πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση ειδικές αστυνομικές δράσεις στην περιοχή του Πεδίου του Άρεως και περιμετρικά αυτού, για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας και την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων, και κατά το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου 2018, σημειώθηκαν τα κάτωθι αποτελέσματα :

Ελέγχθηκαν: 471 άτομα

Προσήχθησαν 432 άτομα

Συνελήφθησαν 4 άτομα εκ των οποίων:

  • -2- για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών ουσιών
  • -1- για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών
  • -1- για διάφορα άλλα αδικήματα

Κατασχέθηκαν:

  • Μικροποσότητα ηρωίνης και κάνναβης
  • -13- ναρκωτικά δισκία

Οι ειδικές αστυνομικές δράσεις στο Πεδίον του Άρεως και περιμετρικά αυτού θα συνεχισθούν με την ίδια συχνότητα”…