Ταπεινωτικές για τη χώρα μας δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ στον Guardian

12-09-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Αυτό το οποίο διέπραξε την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννακός στην μεγάλη βρετανική εφημερίδα The Guardian είναι απολύτως ταπεινωτικό για τη χώρα μας.

Ο Μιχάλης Γιαννακός εμφανίζεται με δηλώσεις τους στον The Guardian να ισχυρίζεται ότι οι ξένοι τουρίστες κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα, εάν βρεθούν σε τέτοια ανάγκη κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στα νησιά της Ελλάδας, με αφορμή τον θάνατο της Βρετανίδας τουρίστριας στην Κάλυμνο, θάνατο τον οποίο ο Μιχάλης Γιαννακός απέδωσε από την πρώτη στιγμή και τεχνηέντως στην έλλειψη ασθενοφόρου του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) στο νησί για τις νυχτερινές ώρες.

Ο Μιχάλης Γιαννακός χρησιμοποιεί τα πιο μελανά “χρώματα” για να περιγράψει τις πραγματικές ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό στις δομές Υγείας των ελληνικών νησιών, χωρίς, όμως, να αισθάνεται καμία αναστολή γνωρίζοντας ότι όσα δηλώνει συνιστούν τον χειρότερο διασυρμό για τη χώρα μας, καθώς οι δηλώσεις του φιλοξενούνται στον The Guardian, μία εφημερίδα με πολύ μεγάλο διεθνές και μορφωμένο κοινό και, μάλιστα, κοινό υψηλών απαιτήσεων.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνει ο ίδιος ο The Guardian στο σχετικό ρεπορτάζ του, 3 εκατ. Βρετανοί τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα!

Εξάλλου, σε πολλά σημεία των δηλώσεών του για την κατάσταση των υγειονομικών υποδομών στα νησιά μας, ο Μιχάλης Γιαννακός χρησιμοποιεί εκφράσεις και ισχυρισμούς, που δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ, κατά τη διάρκεια αναλόγων δηλώσεών του σε ελληνικές εφημερίδες και ηλεκτρονικά ΜΜΕ!

Σε κάθε περίπτωση, τέλος, ο διασυρμός και η ταπείνωση της χώρας μας, δια των δηλώσεων του Μιχάλη Γιαννακού στον The Guardian, αποτελούν, την ίδια στιγμή, τον διασυρμό και την ταπείνωση της ιδίας της ΠΟΕΔΗΝ…

Ολόκληρο το άρθρο του The Guardian στον εξής σύνδεσμο:

https://www.theguardian.com/world/2018/sep/12/desperate-state-of-greek-medical-facilities-blamed-for-death-of-uk-tourist