Δημήτρης Βαρνάβας: Δε νοιάζεται η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ για τα αναδρομικά των γιατρών του ΕΣΥ…

06-10-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

“Όσο χειρότερα τόσο καλύτερα”, φαίνεται ότι είναι το μότο της πλειοψηφίας της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), τουλάχιστον όσον αφορά τα αναδρομικά για τους γιατρούς του ΕΣΥ, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Σάββατο 6 Οκτωβρίου ο γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας, σε σχετική ανάρτησή του στο ygeianet.gr.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Βαρνάβας επισημαίνει τα εξής στη σχετική ανάρτησή του:

Συζητήθηκε το πρωί της Παρασκευής η τριτανακοπή της ΟΕΝΓΕ στο ΣτΕ.

Μια μέρα μετά η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ δεν έχει αφιερώσει ούτε δύο γραμμές προκειμένου να ενημερώσει τους νοσοκομειακούς γιατρούς για την έκβαση της υπόθεσης. Πιθανώς η ισχνή ανταπόκριση των συναδέλφων στην πανελλαδική συγκέντρωση που είχε καλέσει η ΟΕΝΓΕ στην είσοδο του ΣτΕ, η οποία αριθμούσε περί τα 30 άτομα, προκάλεσε κατατονία  στην ηγεσία του νοσοκομειακού κινήματος που προσδοκούσε να δημιουργήσει το «κίνημα της τριτανακοπής».

Το μεσημέρι της Παρασκευής η ΟΕΝΓΕ συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας σχετικά με τα αναδρομικά, τα οποία η κυβέρνηση δήλωσε πως θα καταβάλλει με πολιτική απόφαση. Η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ δεν κάλυψε ούτε κι αυτή τη συνάντηση με κάποια -έστω ολιγόλογη-  ανακοίνωση. Απεναντίας το υπουργείο Υγείας λίγες ώρες μετά τη συνάντηση εξέδωσε Δελτίο Τύπου (κλικ εδώ) ενημερώνοντας όσα διαμείφθηκαν στη συνάντηση.

Το καταπληκτικό είναι πως μόλις πριν δύο εβδομάδες η Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κ. Ρέτζιου κατακεραύνωνε το υπουργείο για «καλοστημένη προσπάθεια κάλπικων προσδοκιών» και αναφωνούσε το επικό «δε μασάμε κουτόχορτο»!!”.