Δημήτρης Βαρνάβας: Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας δεν είναι δέκα “κομμάτια” ατάκτως ερριμμένα, κ. Γεννηματά!

15-10-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Με ένα ιδιαιτέρως δηκτικό σχόλιο αντιδρά τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου ο γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Δημήτρης Βαρνάβας στις προτάσεις, τις οποίες παρουσίασε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά για την “ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας”.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτησή του στο ygeianet.gr, ο Δημήτρης Βαρνάβας αναφέρει τα εξής:

“Δέκα προτάσεις για την πρωτοβάθμια Υγεία κατέθεσε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κυρία Γεννηματά σε ημερίδα που διοργάνωσε το κόμμα της σε Ξενοδοχείο της Αθήνας (κλικ εδώ οι προτάσεις).

Η κυρία Γεννηματά διετέλεσε το 2009-10 υφυπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου και υποθέτουμε πως απέκτησε, έστω αδρή, αίσθηση των προβλημάτων στο χώρο της υγείας. Τώρα, ως αρχηγός κόμματος, διαθέτει ασφαλώς στελέχη που μπορούν να της παραθέσουν στοιχεία, ώστε να κατανοήσει πως η ΠΦΥ δεν είναι 10 σημεία ατάκτως ερριμμένα, αλλά αποτελεί ολοκληρωμένη αντίληψη για τη διατήρηση της υγείας και της ευεξίας των ανθρώπων.

Καλό είναι  λοιπόν η κ. Γεννηματά, σεβόμενη τουλάχιστον την πατρική της κληρονομιά, ν΄ αντιληφθεί πως απαιτείται μεγαλύτερη σοβαρότητα όταν αναφέρεται σε ζητήματα υγείας”.