Γεωργιάδης προς διοικητές: Φτιάχτε τα μηχανήματα για να μη λένε ότι δουλεύουμε για τους ιδιώτες

26-12-2016

Προσοχή στη λειτουργία των μηχανημάτων των νοσοκομείων τους, συνέστησε στους διοικητές, ο κος Γεωργιάδης κατά τη σημερινή ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας παρουσία όλων των διοικητών των υγειονομικών περιφερειών και των νοσοκομείων της χώρας.

«Σήμερα ο κ. Βαρνάβας σε μία συνέντευξη, είπε ότι μέχρι το τέλος Ιουλίου  θα έχουν κλείσει όλα τα νοσοκομεία . Ελπίζω να τον διαψεύσουμε και να μην έχουν κλείσει τα νοσοκομεία μέχρι τέλους Ιουλίου…»  είπε  αστειευόμενος  και προέτρεψε να επισκευάσουν τα μηχανήματα που δε λειτουργούν και όσα δε μπορούν να επισκευασθούν να πετιούνται και να δρομολογούνται άμεσα, οι διαδικασίες για την αντικατάστασή τους. «Αυτό για να μη μας χτυπούν πολλοί επειδή δίνεται η εντύπωση ότι δουλεύουμε για τα ιδιωτικά συμφέροντα και έχουν και δίκιο», ανέφερε ο υπουργός Υγείας».

Εξαιρετικά μείζονος σημασίας σύμφωνα με τον υπουργό είναι η επανάληψη της συνάντησης που θα πρέπει να πραγματοποιείται κάθε μήνα, προκειμένου να παρουσιάζονται τα αποτελέσματα έκαστου νοσοκομείου τη φορά.

Ο κος Γεωργιάδης έθεσε ως στόχο να καλύπτονται τα κενά που δημιουργούνται στα προσωπικό και να ιεραρχούνται οι ανάγκες ώστε να «ρολάρουν» τα νοσοκομεία. Τέλος ο υπουργός δήλωσε ότι η κωδικοποίηση προχωράει και σε λίγους μήνες θα ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική διασύνδεση των νοσοκομείων ώστε να υπάρχει μια πλήρη εικόνα σχετικά με το τι πραγματικά συμβαίνει στα δημόσια νοσοκομεία.